Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το κατάφερε: Έπιασε τον πάτο δίνοντας μαθήματα πολιτικού αντιπολιτισμού. Κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έσπασε την καραντίνα μεταδίδοντας Covid-19 στους ανυποψίαστους συνομιλητές του, αναγκάζοντας την Κουμουνδούρου να δημοσιοποιήσει το μοριακό τεστ που βγήκε αρνητικό πριν αρχίσει να κυκλοφορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

Είναι εξωφρενικό, είναι ανόητο, είναι προσβλητικό για όσους έχασαν ανθρώπους που δεν βρήκαν κρεβάτι σε ΜΕΘ, για το υγειονομικό προσωπικό που παλεύει σε δύσκολες συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία, για όσους έχουν τηρήσει με συνέπεια μέτρα προστασίας αντιφατικά και αλλοπρόσαλλα, για όσους φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους ακόμη και τώρα που δεν υποχρεούνται, για όσους έχουν εξοργιστεί που για τους τουρίστες δεν ισχύει η καραντίνα επειδή αφήνουν συνάλλαγμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση υπέρ του εμβολιασμού από την πρώτη στιγμή, προώθησε όσο μπορούσε το σχετικό μήνυμα, τηρούσε από την αρχή μέχρι και τώρα όλα τα μέτρα προστασίας και ανέδειξε με σοβαρότητα τις ελλείψεις στο ΕΣΥ και τις κυβερνητικές ευθύνες για το θλιβερό ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεν έχει λογοδοτήσει για τα εγκληματικά λάθη που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, δεν έχει δείξει την παραμικρή διάθεση αυτοκριτικής ούτε έχει επιδιώξει συναίνεση για ένα σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Ads

Αντίθετα, πολιτεύεται με αισθητικούς όρους ΛΑΟΣ προσπαθώντας να λασπώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, στήνοντας προβοκάτσιες και μεταφέροντας την κουλτούρα των τρολς στην πολιτική αντιπαράθεση.

Καταγγέλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως ασυνείδητο διασπορέα κορονοϊού ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής απρέπειας. Τόσος ήταν, τόσος είναι. Προσπάθησε το σύστημα της ΝΔ να τον «ντύσει» κεντροδεξιό και να τον προωθήσει ως μετριοπαθές στέλεχος αλλά ήρθε η ώρα που η μάσκα έπεσε και η αλήθεια του αποκαλύφθηκε. Και είναι μια αλήθεια αποκρουστική.