Αν ένας ξένος δημοσιογράφος προσπαθούσε να γράψει ρεπορτάζ πάνω σε όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για τους εργατικούς δεξιούς και τους απαίσιους, ανεπρόκοπους, γρουσούζηδες αριστερούς δύσκολα θα μπορούσε να συγκροτήσει ένα κείμενο που να βγάζει νόημα.

Ads

Γιατί δεν πρόκειται για πολιτικό λόγο, αλλά για διχαστικό υβρεολόγιο και ακροδεξιό παραλήρημα του πιο χαμηλού δυνατού επιπέδου.

Ακόμη και μια χώρα συνηθισμένη σε πολιτικές αντιπαραθέσεις γεμάτες αμετροέπεια και τοξικότητα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης είναι μοναδικό παράδειγμα εξαλλοσύνης και ακρότητας.

Την ώρα που αυτοδιαφημίζεται ως μεταρρυθμιστής και εκσυγχρονιστής, εκφράζεται με τέτοιο μίσος εναντίον της Αριστεράς που θυμίζει τους Γερμανούς ναζί όταν περιέγραφαν τους Εβραίους σαν τρωκτικά.

Ads

Το πιο σοκαριστικό είναι η ανοχή του πρωθυπουργού.

Τον αφήνουν να γαβγίζει, σαν να μην τους εκπροσωπεί και να μην τους αφορά.

Δεν τον αποδοκιμάζουν, δεν τον οριοθετούν, δεν τον απομακρύνουν. Τον αξιοποιούν για να απευθύνονται στο πιο φανατικό ακροατήριο του κυβερνώντος κόμματος, τον σέβονται και ενδεχομένως τον χαίρονται.

Άλλωστε, όταν κάποιος αμφισβητήσει το κεντρώο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει πάντα για να τον δείχνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης που κάθεται στη γρουσούζικη θέση, αριστερά, του Αδ. Γεωργιάδη στο υπουργικό συμβούλιο.