Η “δολοφονία χαρακτήρα” του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου από τον πρωθυπουργό προσωπικά και το σύνολο της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δεν είναι μόνο μια αντιθεσμική και εμπαθής συμπεριφορά.

Ads

Είναι επίσης, και ίσως κυρίως, μια αυστηρή προειδοποίηση προς όποιον δικαστικό, επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής ή άλλον θεσμικό παράγοντα, θελήσει να πράξει το καθήκον του ακούγοντας τη συνείδησή του και όχι τις παραγγελιές του Μεγάρου Μαξίμου.

Με την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο και τον Χρήστο Ράμμο διασυρόμενο με ένα ανελέητο και αήθες μπούλινγκ προκειμένου να παρουσιαστεί σαν ενεργούμενο του ΣΥΡΙΖΑ και να θεωρηθεί ανυπόληπτος, στέλνουν το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούν ανυπακοή και  θα εκδικηθούν όποιον σταθεί απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη.

Με τον εκφοβισμό προσπαθούν να αποτρέψουν την άμυνα των δημοκρατικών θεσμών απέναντι στις βάναυσες επιθέσεις που έχουν δεχτεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Ο Γρ. Δημητριάδης και ο Π. Κοντολέων, που εκδιώχθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου και τη διοίκηση της ΕΥΠ, να μείνουν ατιμώρητοι. Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί να θεωρηθούν εντελώς άσχετοι με το σκάνδαλο. Και όλη η υπόθεση να κλείσει χωρίς καταλογισμό ποινικών ευθυνών.

Στον δρόμο για την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου  ο Χρ. Ράμμος αποτέλεσε μέχρι τώρα το μεγαλύτερο εμπόδιο. Και πληρώνει το θάρρος και την εντιμότητά του ακριβά. Η αντοχή του συνδέεται άμεσα με την αντοχή της ελληνικής δημοκρατίας. Και γι αυτό είναι κρίσιμο να αποδειχθεί μεγάλη.