Ο κ. Μητσοτάκης, που φλέρταρε με την ιδέα της προσχώρησης του κ. Τζήμερου και της ομάδας του στη ΝΔ, θα πρέπει να πάρει σοβαρά υπόψιν του την πρόσφατη συμπεριφορά του. Ο κ. Τζήμερος είχε χαρακτηρίσει «ιδιαίτερα ελπιδοφόρα εξέλιξη για τη χώρα» την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσφατα είχε δηλώσει έτοιμος να συνεργαστεί μαζί της. 

Ads

Προχθές, επειδή ο κ. Τζήμερος θεώρησε ότι οι αφίσες του ΚΚΕ παραβιάζουν το νόμο περί αφισοκόλλησης  αποφάσισε να τις ξεκολλήσει και να τις σκίσει μόνος του, παίρνοντας το νόμο στα χέρια του. Ύστερα  πέταξε τα κομμάτια στο πάτωμα, ίσως για να θυμίσει το όνομα του κόμματος του: δημιουργία ξανά. 

Ενδιαφέρον επίσης είναι ότι, όπως εξήγησε σε συνέντευξη του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι, το σκίσιμο των αφισών στο οποίο ομολόγησε ότι επιδίδεται τακτικά, γίνεται στο όνομα του 3% των πολιτών της Αττικής που τον εξέλεξαν περιφερειακό σύμβουλο! Κι αν το 40% αποφάσιζε ότι ο κ. Τζήμερος παραβιάζει το Σύνταγμα, όταν καταγγέλλει το ΚΚΕ ως εγκληματική οργάνωση, θα έπρεπε να του επιφυλάξει ανάλογη περιποίηση; 

Προηγουμένως βέβαια ο κ. Τζήμερος είχε προχωρήσει σε μεγαλύτερη αγριότητα, όταν επιτέθηκε εναντίον της περιφερειακής συμβούλου Αλεξάνδρας Μπαλού. Για τη πράξη του αυτή αποβλήθηκε από την συνεδρίαση αλλά δεν έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη, λες και οι άλλες παρατάξεις έχουν συνωμοτήσει για να τον εξοντώσουν. Αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι στην προαναφερθείσα συνέντευξη του ο κ. Τζήμερος ζήτησε την «αποσυριζικοποίηση του Σκάι», δεν αποκλείεται η όλη περίπτωση να ανήκει σε άλλες ειδικότητες πέρα της πολιτικής. Δεν παύουν όμως οι δηλώσεις αυτές να υπογραμμίζουν τον ακραίο φανατισμό του. Άλλωστε οι νεοφιλελεύθερες θέσεις που υποστηρίζει, και μάλιστα με τον πιο κυνικό τρόπο, δεν μπορούν να εφαρμοστούν παρά από μια μικρή μειοψηφία και με τη χρήση βίας. 

Ads

Αφού ο κ. Τζήμερος χειροδίκησε και υπάρχουν μάρτυρες για αυτό, θα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη. Και τότε, αν βρει το θάρρος που τώρα του λείπει,  ας εξηγήσει γιατί πήρε το νόμο στα χέρια του. Όσο για την ΝΔ, που θα είχε βγει στα κάγκελα αν ένας περιφερειακός σύμβουλος της Αριστεράς είχε κάνει κάτι παρόμοιο, καλό θα ήταν να πάρει θέση για το περιστατικό.