Το ντεμαράζ επισκέψεων του Πρωθυπουργού και η παρουσία στη ΔΕΘ έδωσαν μια θετική εικόνα για το κυβερνητικό σχήμα που ​την ​επιζητούσε για να αντιστρέψει το κλίμα μετά από 2,5 χρόνια μνημονίων. ​Κάτι που αποτυπώνεται δειλά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις​.​

Ads

Όπως συμβαίνει συχνά όμως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μια αστοχία, μια λάθος δήλωση ή μια γκάφα εκθέτει την κυβέρνηση στο σημείο που βρίσκεται «στα πάνω της» και ορίζει την πολιτική ατζέντα.

Έτσι και η μεγάλη ρύπανση του Σαρωνικού ήρθε ​ενώ​ η κυβέρνηση επιχειρηματολογούσε για τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες και την αποτελεσματικότητα της, για να τραυματίσει σοβαρά την εικόνα της. Τις ευθύνες απέδωσε εμμέσως πλην σαφώς ο Πρωθυπουργός  αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ένα «αυτογκόλ» προκαλεί οπισθοχώρηση.

​Συνέβη  με  την αναποφασιστικότητα ​για τις Σκουριές​, το ξαφνικό ζήτημα με την κλήρωση για τη σημαία, που άνοιξε μια ανώφελη συζήτηση για την «αριστεία». Πολλοί υπουργοί δεν φαίνεται να έχουν επαρκώς αντιληφθεί ότι τα εχθρικά ΜΜΕ είναι έτοιμα να εκμεταλλευτούν και να διογκώσουν την παραμικρή αστοχία.

Ads

Πέρα όμως από τα λάθη υπουργών, η καθημερινή διαχείριση πάσχει και απαιτεί μεγαλύτερη ένταση στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου από τον ίδιο τ​ο​ν πρωθυπουργό. Για να μην αναγκάζεται καθημερινά να παίζει το ρόλο του Σίσυφου.