Η είδηση που μεταδιδόταν από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ήταν για «επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ» ή «ένταση στην πλατεία νέας Σμύρνης – επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και 30 άτομα».

Ads

Ευτυχώς που υπάρχουν βίντεο τα οποία δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το μέγεθος της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Έγινε (μια ακόμη) επιχείρηση εκφοβισμού και εκτόνωσης άγριων ενστίκτων, ακόμη και μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών παιδιών.

Δύο συμπεράσματα:

  • Οι σκληροί της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται με την αίσθηση της ατιμωρησίας. Προφανώς έχουν ενθαρρυνθεί από τους προϊσταμένους τους για καταστολή χωρίς όρια και έχουν την αμέριστη στήριξή τους σε οποιαδήποτε εκδήλωση αυταρχισμού. Είναι οι εκλεκτοί του συστήματος, ο “στρατός” της εξουσίας και κινούνται με τεράστια αλαζονεία και αυτοπεποίθηση.
  • Η δημιουργία κλίματος καθεστωτισμού αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. Οπως ακριβώς δημιούργησαν το πρόβλημα Κουφοντίνα και αποφάσισαν την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας χωρίς την επιδίωξη συναίνεσης με την πανεπιστημιακή κοινότητα και με τα πανεπιστήμια κλειστά, έτσι χρησιμοποιούν τους ελέγχους για τις μάσκες ως μέσο επίδειξης πυγμής και εκφοβισμού των “κάτω”.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανέλαβε τα καθήκοντά του διαφημίζοντας την επιτροπή Αλιβιζάτου που θα λειτουργούσε ως προστασία της δημοκρατικής ποιότητας της ΕΛ.ΑΣ. Οταν ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου αντέδρασε για το όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στην ταράτσα του Δ. Ινδαρέ, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επιτροπή που παρέδωσε ένα πόρισμα και εξαφανίστηκε.

Ads

Το επικοινωνιακό “ξέπλυμα”, αφού ο Αλιβιζάτος δεν έκανε τη δουλειά όπως την ήθελαν, ανέλαβαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που στην καλύτερη περίπτωση κρατούν ίσες αποστάσεις μεταξύ θυτών και θυμάτων και στη χειρότερη, αλλά όχι σπάνια, περίπτωση κάνουν ενσυνείδητη παραπληροφόρηση μεταφέροντας ως “ενημέρωση” την προπαγάνδα της ΕΛ.ΑΣ.

Είτε πρόκειται για το « παιδομάζωμα » από τους κινηματογράφους για την ταινία Joker είτε για το “ντου” στην πλατεία νέας Σμύρνης, ο “σερίφης” δεν αισθάνεται ότι απειλείται γιατί προστατεύεται από έναν προπαγανδιστικό μηχανισμό σκληρό όσο και ο κατασταλτικός.  Αλλά όταν τα αποθρασυμένα όργανα του θα δημιουργήσουν καταστάσεις ζαρντινιέρας και Γρηγορόπουλου, θα είναι αργά. Ζωές θα χαθούν και ο ίδιος ο σερίφης θα έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη.