Ο Πρωθυπουργός με το μεγαλύτερο ποσοστό διακοπών ανά ημέρες εξουσίας, “ξαναχτύπησε” το Σαββατοκύριακο που πέρασε καθώς το πρόγραμμα της εβδομάδας ήταν αρκετά βαρύ.  Μετά την άφιξή του από τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, στην οποία δεν υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος, έπρεπε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα ελληνοτουρκικά και να παραστεί στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. 

Ads

Έτσι βρέθηκε το διήμερο στην Αντίπαρο, όπου μάλιστα οι επιτελείς εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία του ζεύγους Χανκς – Γουίλσον για μια ακόμη επικοινωνιακή φιέστα ενώ, σύμφωνα με τις γνωστές “μάχιμες” ανταποκρίσεις, ο Πρωθυπουργός έπρεπε να αναχωρήσει “εκτάκτως” από το νησί την Κυριακή για να βρεθεί… στην Επίδαυρο για την παράσταση των “Περσών” σε σκηνοθεσία Δ. Λιγνάδη.  Το γεγονός ότι διέκοψε τις διακοπές του για να συνεχίσει τις διακοπές του, είναι προφανώς μια ακόμη παγκόσμια πρωτοπορία του Κ. Μητσοτάκη. 

Όμως την ίδια ώρα η χώρα βιώνει μια άνευ προηγουμένου εθνική κρίση με την τουρκική επιθετικότητα και τις έρευνες του Oruc Reis. Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό και επιφυλακή με τους στόλους Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο. Ακόμη και αν δεν είναι τόσο θερμή στρατιωτικά η κατάσταση, καθώς ήδη φαίνεται παρασκηνιακά να προχωράει ο διάλογος με την τουρκική ατζέντα και την συνεκμετάλλευση στο τραπέζι, έτσι την παρουσιάζει η ίδια η κυβέρνηση και ο μιντιακός μηχανισμός της. Ταυτόχρονα, κύμα μεγάλων πυρκαγιών πλήττει τη χώρα, και ειδικά στην Κόρινθο όπου το πύρινο μέτωπο έκαιγε επί ημέρεςς υπήρξαν και σοβαρές κατηγορίες για κακό συντονισμό των αρχών. 

Κι όμως, κανείς δεν έψαξε αν και τι ώρα πήγε ο Πρωθυπουργός στις πυρκαγιές ή στο Κέντρο Επιχειρήσεων και αν επισκέφθηκε μονάδες των ενόπλων δυνάμεων και επιτελείς για να ενημερωθεί σε μια κρίσιμη στιγμή. Απλώς τα μίντια, όπως το συνηθίζουν εδώ και ένα χρόνο, αρκέστηκαν να «θάψουν»  τις καταστροφές και τα γεγονότα. Όμως μας ενημερώνουν με κάθε λεπτομέρεια για τις διακοπές του Πρωθυπουργού και πόσο εντυπωσιακή ήταν η Μαρέβα. Αντιθέτως, σαν κακή φάρσα, η εφημερίδα “Τα Νέα”, αντί να αναζητήσει τον Μητσοτάκη, ψάχνει τον Αλέξη Τσίπρα! Για μια κυβέρνηση και ένα μιντιακό σύστημα  που κάνει τα σκάνδαλα – σκευωρίες, τους διώκτες – κατηγορούμενους και το άσπρο – μαύρο, είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να γυρνά από διακοπές σε διακοπές και να γίνεται κριτική στον… αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ads