“Αυτές οι συμπεριφορές είναι ξένες προς τη ΝΔ” ήταν η απάντηση της εκπροσώπου τύπου  Μαρίας Σπυράκη απαντώντας σε ερώτηση με θέμα την πιθανή υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ανάμεσα στους δημοσιογράφους που συνωστίζονται για μια θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Ads

Αν και ο αμφιλεγόμενος δημοσιογράφος θεωρείτο σίγουρος, φέρεται πως οι πρόσφατες αναρτήσεις του εναντίον της ΕΡΤ, του στοιχίζουν μια θέση. Αν πιστέψουμε ότι η Δημοσια Ραδιοτηλεόραση έχει τόσο μεγάλη σημασία για τη ΝΔ, που θυσιάζει υποψήφιους και δεν είναι απλώς το πρόσχημα που συγκαλύπτει τους πολιτικούς συσχετισμούς μιας απόφασης…

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι απολύτως υποκριτικό. Πρόκειται για τον κόμμα που έχει Αντιπρόεδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος  καλλιεργει κάθε μέρα και πιο έντονα την πόλωση και τον ακραίο λόγο, θυμίζοντας όλο και περισσότερο τον υμνητή των απριλιανών που αναδείχθηκε στο κανάλι του Καρατζαφέρη. Παράταιρος όχι μόνο για την κεντροδεξιά παράταξη αλλά για το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης γενικότερα. Πρόκειται για το κόμμα που στεγάζει τον πρώην γραμματέα της νεολαίας του δικτάτορα, ο οποίος υποστηρίζει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ “θα καταργήσει τα Χριστούγεννα και θα βγάλει το σταυρό από τη σημαία”. Το κόμμα που ελέγχει ο Αντώνης Σαμαράς, η ομιλία του οποίου για το Μακεδονικό υπήρξε όχι απλώς εθνικιστικός παροξυσμός αλλά και μνημείο ανορθολογισμού καθώς χρησιμοποίησε πλήθος ιστορικών ανακριβειών για να στηρίξει το αφήγημά του.

Μπροστά σε όλους αυτούς, και σε πολλούς ακόμη, ο Μπογδάνος μοιάζει μάλλον ο αδύναμος παίχτης που προσπαθεί να προκαλέσει και αυτός όσο περισσότερο μπορεί, να “φωνάξει” ώστε να κάνει θόρυβο για να καταφέρει να περάσει στο γήπεδο της πολιτικής. Εξάλλου τον τόνο τον δίνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συναγωνίζεται σε ρητορική τη Χρυσή Αυγή και τους κάθε λογής νέους Καρατζαφέρηδες όπως ο Βελόπουλος, ο Φραγκούλης, ο Μπαλτάκος και οι λοιποί της ακροδεξιάς, που αναβαπτίστηκαν από τα ακραία συλλαλητήρια. 

Ads

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ντόρα Μπακογιάννη επιμένει σθεναρά, όπως εμμέσως και την ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών, να υπενθυμίζει ποια ήταν η εθνική γραμμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβίασε, υποτασσόμενος στο μαξιμαλισμό του Σαμαρά και πώς θα αποκαλεί στο εξής τη γειτονική χώρα Βόρεια Μακεδονία.  Καθόλου τυχαίο επίσης ότι ο αποχωρήσας Γραμματέας των ΑΝΕΛ Γ. Μοίρας, μιλά ανοιχτά για τη μοναδική διέξοδο της Δεξιάς Πολυκατοικίας προς το κέντρο και ομολογεί ότι η συμφωνία κινήθηκε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην εθνική γραμμή ενώ κάποιοι ακραίοι πίεζαν τον Καμμένο να ρίξει την κυβέρνηση.

Τελικά αν οι συμπεριφορές του Μπογδάνου είναι “ξένες προς τη ΝΔ” τότε η ίδια η ΝΔ έχει αποξενωθεί από τον εαυτό της και την ιστορία της.