Η αναδίπλωση Μητσοτάκη από την αντικομουνιστική, ακροδεξιά πολιτική που ακολούθησε το τελευταίο διάστημα είναι ασφαλώς μια θετική εξέλιξη. Ήταν πράγματι λυπηρό να βλέπει κανείς το κόμμα του ιδρυτή της ΝΔ, αλλά ακόμη και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να συναγωνίζεται τον Ντόναλτ Τραμπ.

Ads

Με το άρθρο του στη «Καθημερινή», που του είχε άλλωστε ασκήσει κριτική πριν λίγες μέρες για την υστερική και εκτός τόπου και χρόνου αντιπολίτευση, ο αρχηγός της της ΝΔ προσπαθεί τώρα να την εμφανίσει ως μετριοπαθές κεντρώο κόμμα, Πρόκειται προφανώς για συντονισμένη επικοινωνιακή προσπάθεια καθώς στο «Βήμα» εμφανίστηκε και «ρεπορτάζ» που ξαφνικά κατονόμαζε τον κ. Μητσοτάκη ως «κεντρώο» πολιτικό, πράγμα που ούτε ο ίδιος δεν είχε υποστηρίξει!

Όμως η ΝΔ δεν αρκεί να αλλάξει το στιλ αλλά πρέπει να αλλάξει και την ουσία της πολιτικής της για να πείσει ότι δεν έχει μετατραπεί σε ΛΑΟΣ. Άλλωστε κανείς κεντρώος πολιτικός δεν θα είχε τολμήσει να δηλώσει ότι η «Χρυσή Αυγή» είναι σαν να μην υπάρχει, όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης πριν λίγες εβδομάδες

Αν μετά το Μαδούρο και το Στάλιν, τις φωτιές ή τις διακοπές του πρωθυπουργού, o πρόεδρος της ΝΔ αντιπολιτευτεί για τη καθημερινότητα των πολιτών με τις ίδιες κραυγές, δεν θα γίνει πιστευτή. Ούτε αν επενδύσει στην αποτυχία της τρίτης αξιολόγησης, όπως έκανε με την δεύτερη.

Ads

Θα πρέπει να αλλάξει ριζικά τη πολιτική και την σύνθεση της ηγετικής ομάδας του κόμματος, όπου τώρα δίνουν τον τόνο ο Αδωνις και ο Βορίδης. Γιατί προς το παρόν ο μοναδικός νεοδημοκρατικός νεοτερισμός που έχουμε δει, σε σύγκριση με τους προηγούμενους προέδρους του κόμματος, είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη. Η οποία σε συνεντεύξεις σε ξένα ΜΜΕ υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα επικρατεί αισιοδοξία ενώ καταφέρεται και κατά της οικογενειοκρατίας, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ!