Η σκληρή αντίδραση των δασκάλων της ΔΑΚΕ εναντίον των θέσεων του Κ. Μητσοτάκη για την Παιδεία, τον ανάγκασε να ..ξαναδώσει εξετάσεις: στη χθεσινή του επίσκεψή του σε ένα Δημοτικό, επιχείρησε να διασκεδάσει τους φόβους που προκάλεσε η ομιλία του στη ΔΕΘ για την δημόσια εκπαίδευσης.

Ads

Η ασυνήθιστη και σκληρή επίθεση των δικών του συνδικαλιστών είναι αξιοσημείωτη αλλά και απολύτως δικαιολογημένη καθώς οι απόψεις του, μεταξύ άλλων,  για «οικονομική αυτονομία σχολικών μονάδων» ή «ελευθερία στη διαχείριση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού» στην ουσία υποκρύπτουν την πλήρη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Ο ελιτισμός και η εχθρότητα που εξέπεμψε συμπλήρωσαν την εικόνα που είχε δημιουργήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως υπουργός, ο μοναδικός της μεταπολίτευσης που απέλυσε εκπαιδευτικούς και προσωπικό από τα σχολεία. 

Στη χθεσινή του εμφάνιση περιορίστηκε σε γενικόλογες και αόριστες διακηρύξεις για το «σύγχρονο σχολείο», σε αντίθεση με τη ΔΕΘ όπου δεν έκρυψε τις προθέσεις του. Όπως ένας αδιάβαστος μαθητής που τον σηκώνουν αιφνιδιαστικά στο μάθημα, καταφεύγει σε γενικότητες και μένει .. μεταξεταστέος. 

Ads