Το στρατηγικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η απήχησή του στο χώρο του κέντρου. Είχε καταφέρει να πείσει, με τη βοήθεια του πανίσχυρου προπαγανδιστικού μηχανισμού του, ότι εκφράζει τη φιλελεύθερη κεντροδεξιά που μπορεί να συνομιλήσει με τη σοσιαλδημοκρατία και τον εκσυγχρονιστικό προοδευτικό χώρο.

Ads

Οι μεταγραφές που πέτυχε από την κεντροαριστερά (Χρυσοχοϊδης, Πιερρακάκης, Τσακλόγλου, Θεοχάρης, Γιατρομανωλάκης κα) τον βοήθησαν να φτιάξει ένα προφίλ ελκυστικό στην αντιΣΥΡΙΖΑ εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και να κερδίσει ψηφοφόρους από το κέντρο.

Η αποκάλυψη ενός αδίστακτου δεξιού παρακράτους που παρακολουθεί πολιτικούς και δημοσιογράφους με την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου εκθέτει τον Κυρ. Μητσοτάκη στον κόσμο που κινείται αριστερά της Νέας Δημοκρατίας και τον εμπιστεύθηκε πιστεύοντας ότι είναι θεσμικός και ικανός διαχειριστής.

Τώρα καταλαβαίνουν ότι δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Έφερε την ΕΥΠ στην εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου και το αποτέλεσμα ήταν οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

Ads

Οι χειρισμοί που ακολούθησαν μετά τις καταγγελίες ήταν τραγελαφικοί με αποτέλεσμα να διασύρεται η χώρα διεθνώς.

Είναι ενδεικτικό της αμηχανίας που υπάρχει στο κέντρο το γεγονός ότι ο Ευ. Βενιζέλος που έχει πολύ γρήγορα ανακλαστικά όταν πρόκειται για θέματα συνταγματικής τάξης, δεν έχει πει ακόμη τίποτα. Και ο νεολογισμός που είχε εισαγάγει στον δημόσιο διάλογο για να επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο εκτσογλανισμός, τώρα χρησιμοποιείται από τον Ν. Ανδρουλάκη για τη ΝΔ.

Τι κύκλους κάνει η πολιτική ζωή!