Του συμβαίνει ό,τι σε όσους πνίγονται: Πιάνονται απ’ όπου μπορούν και αν δεν υπάρχει μπροστά τους σανίδα σωτηρίας, απ τα μαλλιά τους.

Ads

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ότι τελείωσε η πολιτική παντοδυναμία του. Και δίνει πλέον μάχη για να βγει η ΝΔ πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές έστω με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ώστε να μην αμφισβητηθεί ο ίδιος προσωπικά.

Η βασική του ιδέα είναι ο συμψηφισμός. Γι αυτό και η ΝΔ θα ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές να ασχοληθεί με όλη τη δεκαετία 2012-2022 ώστε να επιμεριστούν οι ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Παράλληλα, θα καταγγέλλει τον Ν. Ανδρουλάκη για φιλοΣΥΡΙΖαϊσμό και θα μοιράζει παροχές: Από νέα αύξηση του κατώτατου μισθού μέχρι νέα επιταγή ακρίβειας.

Ads

Στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι πιστεύουν πως θα τους σώσουν τα μπάνια του λαού. Σύμφωνα με αυτή την ανάλυση, ο κόσμος είναι στις παραλίες και δεν ασχολείται με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Δημοσκοπήσεις δεν γίνονται και επομένως η μπόρα θα περάσει χωρίς να τους καταβρέξει.

Υποτιμούν τη σωρευμένη κούραση των πολιτών από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της κυβέρνησης (στη διαχείριση της πανδημίας, στην εξωτερική πολιτική, στα ενεργειακά κοκ) την απόγνωση από τη δραματική αύξηση του κόστους ζωής και την οργή για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ, την εξωφρενική προπαγάνδα και την ασέβεια σε βασικές αρχές του κράτους δικαίου (με αιχμή τα pushbacks).

Δεν μπορούν να συναισθανθούν την απελπισία της μισής ελληνικής κοινωνίας που δεν μπορεί να κάνει διακοπές ούτε να δουν το αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί η κοινωνική πλειοψηφία το φθινόπωρο όταν θα πρέπει να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς της ΔΕΗ, σχολικά – όλα μαζί.

Στο τέλος ο πνιγμένος που πιάνεται απ τα μαλλιά του πνίγεται. Χωρίς εξαιρέσεις.