Με μια αποστομωτική απάντηση, ο Νίκος Γκάλης, απάντησε σε όσους ενέπλεξαν το όνομά του σε πολιτικά παιχνίδια. Η υπόθεση της δήθεν υποψηφιότητάς του με τη ΝΔ υπενθύμισε ότι η συνεχής παρακμή της ελληνικής δημοσιογραφίας δεν έχει τέλος.

Ads

Ακόμη και οι δημοσιογράφοι χωρίς ιδιαίτερες αθλητικές γνώσεις, γνωρίζουν ότι ο Γκάλης, στα χρόνια που βρίσκεται μακριά από τα γήπεδα, προστατεύει με την ίδια «αγωνιστική» προσήλωση το κύρος και την υστεροφημία του. Θα έπρεπε να αναρωτηθούν αν έχει λόγο να εκτεθεί με οποιοδήποτε κόμμα και να διακινδυνεύσει την καθολική αναγνώριση που απολαμβάνει. Και σίγουρα θα έπρεπε να ελέγξουν τις όποιες φήμες, πριν τις δημοσιεύσουν.

Θα αρκούσε δηλαδή ένα απλό τηλεφώνημα στον ίδιο τον Γκάλη, για να ελέγξουν την πληροφορία τους. Αλλά δυστυχώς στην ελληνική δημοσιογραφία παραβιάζεται βάναυσα και καθημερινά το στοιχειώδες που επιβάλλει η δεοντολογία του επαγγέλματος, η διασταύρωση της είδησης. Είμαστε η χώρα με το πιο εύφορο έδαφος για να φυτρώσουν fake news.

Την καλύτερη απάντηση την πήραν όμως από τον ίδιο
. «Είμαι ο Νίκος Γκάλης και κάποιοι δεν είναι καλά. Είμαι αθλητής και κάποιοι δεν είναι δημοσιογράφοι. Αυτοί που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μου και όσοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού είναι άξιοι της μοίρας τους. Και στους Έλληνες αξίζει μια καλύτερη μοίρα».