Έγινε μεγάλη αντιΣΥΡΙΖΑ φασαρία όταν μαθεύτηκε ότι ο γιος του Αλέξη Τσίπρα έδωσε εξετάσεις για το πρότυπο σχολείο της Πλάκας.

Ads

Τι για υποκρισία κατηγορήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τι ειρωνείες για τη «ρετσινιά της αριστείας» ακούστηκαν, τι παλιές δηλώσεις του Ν. Φίλη ανασύρθηκαν… Όλα αυτά ενώ είχε προηγηθεί φημολογία ότι τα παιδιά του Τσίπρα θα πάνε στο αμερικανικό κολέγιο, οπότε ετοιμαζόταν «γλέντι» στα social media.

Την ίδια ώρα, στην άλλη πλευρά, έχουμε τον γιο του Μητσοτάκη που βρήκε δουλειά στο γραφείο Ισπανού δεξιού ευρωβουλευτή και την κόρη της Μανωλίδου που τακτοποιήθηκε στο Ελληνικό, με τον σύζυγο της μητέρας της Αδ. Γεωργιάδη να είναι ο αρμόδιος υπουργός για την πρόοδο τη επένδυσης.

Και στις δύο περιπτώσεις η αξιοποίηση των αξιωμάτων των πατεράδων είναι αυταπόδεικτη. Οι γόνοι ευνοούνται από τις διασυνδέσεις και την πολιτική επιρροή των γονέων και δεν κρατιούνται ούτε τα προσχήματα με την αυτοπεποίθηση που δημιουργεί η ευρεία μιντιακή ασυλία.

Ads

Ενδιαφέρον έχει η ορμή με την οποία επιδεικνύεται η πελατειακή κουλτούρα της ΝΔ και η έλλειψη αναστολών για την απόλαυση των προνομίων της εξουσίας. Έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι και μας δείχνουν με κάθε τρόπο ότι θα φάνε ολόκληρο το φρούτο, δεν θα αφήσουν ούτε κουκούτσι.

Εντύπωση, εξάλλου, προκαλεί το θράσος με το οποίο προσπαθούν μέσω των προπαγανδιστών τους να βάλουν στο κάδρο της παραπολιτικής την οικογένεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν έδειξε ποτέ ροπή στον πειρασμό της δημοσιότητας.

Πρόκειται προφανώς για ατυχέστατο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό προκειμένου να κερδίσουν χρόνο. Γιατί έχουν κι άλλα παιδιά να βολέψουν.