Την άποψη πως το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία αλλά κόμμα, και μάλιστα πολεμοχαρές, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ads

Μιλώντας σε εκπομπή του Οpen για το ρόλο της Εκκλησίας στην επανάσταση του 1821, είχε ένα ξέσπασμα θρησκευτικού φανατισμού που προκαλεί σοκ: «Το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και οι άνθρωποι του είναι άνθρωποι του πολέμου».

Ο προκαθήμενος της  Εκκλησίας συνέχισε το κήρυγμα της μισαλλοδοξίας προσβάλλοντας όλους τους μουσουλμάνους: «Είναι οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ».

Είναι λίγο να επισημάνει κανείς πόσο ευνοούν τον τζιχαντισμό τέτοιες ακραίες και ανιστόρητες προσεγγίσεις.

Ads

Είναι αυτονόητο ότι τη σύγκρουση των θρησκειών επιθυμούν οι φονταμενταλιστές που θρέφονται με τον ανορθολογισμό, το μίσος και την τοξικότητα

Είναι δεδομένο ότι η ισλαμιστική βία ενθαρρύνεται από τη διολίσθηση της άλλης πλευράς στην δογματική τύφλωση.

Και είναι αδιανόητο να ενοχοποιούνται οι πιστοί για τις αποκρουστικές πράξεις εγκληματιών που χρησιμοποιούν τη θρησκεία σαν άλλοθι για την καταστροφικότητά τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε σαν θρησκευτικός ηγέτης που θέλει να στρέψει τους χριστιανούς ορθόδοξους εναντίον των αλλόθρησκων και να πυροδοτήσει εμπάθεια.

Μίλησε σαν εχθρός του ισλάμ, όλου του ισλάμ, και όλων των μουσουλμάνων. Μακάρι οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας να μην τον άκουσαν και να μην τον ακούσουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διέψευσε όσους τον θεωρούσαν μετριοπαθή σε σχέση με άλλους ιεράρχες.

Τη μέρα των Θεοφανείων έκανε επίδειξη δύναμης θυμίζοντας ποιος είναι ο αρχηγός στη χώρα όταν πρόκειται για θρησκευτικά ζητήματα.

Και την προηγούμενη Τετάρτη συναντήθηκε με τον Μένιο Φθουριώτη, ο οποίος τον ευχαρίστησε στο Facebook «για τις ευλογίες του και τις συμβουλές του».

Ημαρτον!