Ένας άνθρωπος νέος στη πολιτική, που θέλει μάλιστα να ανατρέψει την σημερινή κατάσταση πραγμάτων, πρέπει όχι μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται σεμνός. Δυστυχώς για τον ίδιο, ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης δεν πληροί ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Ads

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ-3 ΕπιΚοινωνία,  αφού προηγουμένως είχε με αλαζονικό ύφος κατηγορήσει τους οικοδεσπότες  ότι δεν θέλουν σοβαρή συζήτηση ή δεν την παρακολουθούν, ο πρώην υπουργός επιτέθηκε χωρίς καμία αφορμή στη παρουσιάστρια της εκπομπής, την οποία τοποθέτησε στην “τρόικα εσωτερικού” που του ρίχνει λάσπη.

Ο κ. Βαρουφάκης θίχτηκε επειδή ειπώθηκε ότι  πηγαινοέρχεται στο εξωτερικό. Δύο λεπτά πριν, είχε ο ίδιος ανακοινώσει ότι μόλις είχε γυρίσει από το Βερολίνο και το Εκουαδόρ!

Μαθαίνουμε ότι η δημοσιογράφος δεν είχε ιδέα ότι η τρόικα καταδιώκει τον κ. Βαρουφάκη επειδή δεν ζει στην Ελλάδα. Όπως άλλωστε προκύπτει σαφώς από το βίντεο που ακολουθεί, απαντούσε σε ρητορικό ερώτημα του ίδιου κ. Βαρουφάκη, αν “ζούμε στην ίδια χώρα”.

Ads

Η εκπομπή πάντως δεν στερείτο ιστορικού ενδιαφέροντος καθώς μάθαμε ότι, εκτός από την επιτυχημένη διαπραγμάτευση την οποία διεξήγαγε το 2015, ο κ. Βαρουφάκης μαζί με τον Τσίπρα ξανάνοιξαν την ΕΡΤ!. “Ένας από τους λόγους που βρίσκεστε εδώ αυτή τη στιγμή”, είπε ο κ. Βαρουφάκης στην έκπληκτη δημοσιογράφο, “είναι επειδή το 2013 είμαστε εδώ  με τον Αλέξη Τσίπρα μαζί και παλεύαμε να ανοίξει κλπ κλπ”.

Αποτελεί ασφαλώς γενναιοδωρία του κ. Βαρουφάκη ότι συμπεριέλαβε και τον Τσίπρα στους αγώνα που έδωσε πρωτοπόρα ό ίδιος για την ΕΡΤ. Γενικότερα, ο πρώην υπουργός έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι χωρίς την συμβολή του, ο Ναπολέων δεν θα είχε νικήσει στο Αούστερλιτς. Μπορεί επίσης, την ίδια στιγμή, να πιστεύει ότι δεν είχε καμιά σχέση με το Βατερλό.

Αυτό που πάντως σίγουρα πρέπει να μάθει, είναι να απαντάει στις ερωτήσεις, καλοπροαίρετες ή κακοπροαίρετες. Ιδίως όταν ο ίδιος ζητάει τις συνεντεύξεις, όπως τη συγκεκριμένη, για να διαφημίσει τις δραστηριότητες του.

Τα επίμαχα σημεία

Ολόκληρη η συνέντευξη