Οι τρομοκράτες τζιχανιστές δεν τρέφουν αυταπάτες ότι με τις τυφλές, δολοφονικές τους επιθέσεις μπορούν να νικήσουν τη Δύση. Βασική επιδίωξη τους είναι να προκαλέσουν τις ακροδεξιές και μισαλλόδοξες φωνές της Δύσης, ώστε να δοθεί στη σύγκρουση μαζί της μια διάσταση πολέμου πολιτισμών.

Ads

Ο πρώην Υπουργός της ΝΔ και «γκουρού» του (νεο)φιλελευθερισμού Ανδρέας Ανδριανόπουλος ξέχασε τους καλούς του τρόπους και έπεσε στη παγίδα, με αφορμή τις δολοφονικές επιθέσεις στη Καταλονία. Με μια σειρά από tweets επιτέθηκε σωρηδόν στους μουσουλμάνους που αποκαλεί «ισλαμικά κτήνη» ,  ζητά «απλά να μείνουν στις χώρες τους» και τα βάζει με όσους αντιστέκονται σε αυτή τη μισαλλόδοξη ρητορική.

Πρόκειται για το καλύτερο δώρο στο χαλιφάτο και τη προπαγάνδα του, που υποστηρίζει ότι οι «άπιστοι» Δυτικοί μισούν όλους τους Μουσουλμάνους και για αυτό δεν τους αξίζει παρά το μίσος και το αίμα.

Για τη Δύση, η μοναδική σωστή στρατηγική είναι ο διάλογος με το μετριοπαθές Ισλάμ με στόχο την απομόνωση των εξτρεμιστικών στοιχείων καθώς και η ειρήνευση στις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής. Οι προτάσεις «απλά να μείνουν στις χώρες τους» είναι εξωπραγματικές, ακόμη και αν χτιστούν πολλά τείχη, όπως αυτά που σχεδιάζει ο Τραμπ για τις ΗΠΑ.

Ads

Άλλωστε οι πρόσφυγες φτάνουν στη Δύση διωγμένοι από τους πολέμους που αυτή ξεκίνησε και από το Ισλαμικό Κράτος-Φρανκεστάιν που η ίδια δημιούργησε. Με την εισβολή στο Ιράκ και τις στρατιωτικές επεμβάσεις, από την Συρία μέχρι την Υεμένη.

Όλα τα υπόλοιπα δεν τροφοδοτούν παρά τον φαύλο κύκλο του μίσους και του αίματος.