Συνειδητή φαίνεται ότι είναι η επιλογή της ΝΔ να ταυτιστεί με τη Χρυσή Αυγή, στηρίζοντας τις καταλήψεις στα σχολεία με πρόσχημα το Μακεδονικό. Εκπαιδευτικοί από την παράταξη της ΝΔ αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη τους, θεωρούν τις αντιδράσεις για τη διείσδυση των νεοναζί στα σχολεία  υπερβολικές και σε αντίθεση με τις περισσότερες πολιτικές δυνάμεις, αρνούνται να διαχωρίσουν τη θέση τους, πιστεύοντας  ότι αποκομίζουν πολιτικά οφέλη από τη συγκάλυψη της φασιστικής προπαγάνδας.

Ads

Αρχικά η ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ανακοίνωση γραμμένη σε γραφική εθνικιστική ρητορική επιτίθεται στην κυβέρνηση στηρίζοντας τα αντιδημοκρατικά συνθήματα που δηλητηριάζουν τα σχολεία. Η παράταξη της ΝΔ στην ΕΛΜΕ Ε’ Θεσσαλονίκης από την πλευρά της με μια εμφυλιοπολεμική ανακοίνωση ταυτίζεται απόλυτα με το θαυμαστή του Χίτλερ, χρυσαυγίτη Χρ. Παπά, φράσεις του οποίου χρησιμοποιεί (!) για να εκφράσει τη στήριξή της στις φασιστικές κινητοποιήσεις.

Έτσι η ΝΔ υιοθετεί εμμέσως συνθήματα όπως «Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία», η « Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική» και άλλα που καλούν για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης, όπως και με το σύνθημα «Ελλάδα Ξύπνα» που παραπέμπει απευθείας στο Χίτλερ.

Από την έναρξη της διαδικασίας λύσης του Μακεδονικού υπήρξαν αρκετές πολιτικές δυνάμεις που επένδυσαν στον εθνικιστικό παροξυσμό. Όμως  η απόλυτη ταύτιση της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή και η κάλυψη που παρέχει στις καταλήψεις είναι πρωτόγνωρη. Ο δήθεν φιλελεύθερος και «Ευρωπαίος» κ. Μητσοτάκης πιστεύει αφελώς ότι ψαρεύει ψήφους στα νεοναζιστικά θολά νερά και φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνει ότι στην ουσία βλάπτει  ανεπανόρθωτα τη ΝΔ και, ακόμη πιο σημαντικό, τη Δημοκρατία. 

Ads