Με την ψήφο των ευρωβουλευτών της ΝΔ κατά του εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία,  καταγράφηκε ένα ακόμη επεισόδιο σε μια υπόθεση  που το πολιτικό σύστημα προσεγγίζει με απόλυτη υποκρισία.

Ads

Η ψήφος αυτή, δεν δικαιολογείται από κάποια συντεταγμένη  «γραμμή» της ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου ανήκει η ΝΔ ενώ μικρό μέρος ​του υπερψήφισε το εμπάργκο. Δεν δικαιολογείται ούτε από κάποια λάθος εκτίμηση καθώς ήταν μια σαφέστατη αναφορά  που εξουσιοδοτεί τη  Φ Μογκερίνι  να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες για το εμπάργκο, η οποία και εγκρίθηκε. 

Δικαιολογείται όμως από τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που πωλούν όπλα και αντιδρούν στην πιθανότητα επιβολής εμπάργκο, διχάζοντας και το ΕΛΚ. Πραγματι​κά​ όπλα  και όχι μερικά βλήματα που συζητά να πουλήσει η Ελλάδα.

Η επιλογή αυτή στην Ευρωβουλή είναι αναντίστοιχη όσων επιχείρησε να αναδείξει στην ελληνική Βουλή η αξιωματική  αντιπολίτευση καθοδηγούμενη από μικροκομματική υστερία, αποφεύγοντας το μείζον πολιτικό ζήτημα που είναι η στάση απέναντι σε ένα καθεστώς που ευνοεί την ισλαμική τρομοκρατία και υποδαυλίζει τον εμφύλιο στην Υεμένη.

Ads

Με την αλλοπρόσαλλη  και υποκριτική στάση της η ΝΔ αφήνει να εννοηθεί ότι δεν έχει πρόβλημα με την πώληση όπλων αλλά με την πώληση πυρομαχικών! Πάλι καλά που η ΝΔ υπερψήφισε στο ΕΚ το σκέλος της αντιμετώπισης της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη. Αυτό μόνο η ΧΑ το καταψήφισε.​