Σκοτεινές παραμένουν ακόμη αρκετές πτυχές από την σύλληψη μελών  της τουρκικής οργάνωσης στην Αθήνα, που θεωρείται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση κατά του Ρ.Ερντογάν κατά τη προσεχή επίσκεψη του στην Ελλάδα.

Ads

Το «Επαναστατικό Λαικό Απελευθερωτικό Μέτωπο» είναι μια μικρή ομάδα που τάσσεται υπέρ του αντάρτικου πόλεων, αλλά παραμένει εδώ και πολύ καιρό ανενεργή. Είναι επίσης αμφιλεγόμενη, καθώς θεωρείται ότι έχει διαβρωθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Και αυτό το τελευταίο στοιχείο δίνει μια πιθανή ερμηνεία για τις συλλήψεις. Όταν ο Τούρκος πρόεδρος ταξιδεύει στο εξωτερικό θέλει να συνοδεύεται από έναν ολόκληρο στρατό επίσημων και  μυστικών αστυνομικών. Ο αριθμός τους φθάνει τα εκατοντάδες άτομα. Ισως λοιπόν οι υπηρεσίες του Ερντογάν «έδωσαν» τα μέλη της οργάνωσης για να δικαιολογήσουν μια τόσο αυξημένη συνοδεία στην Αθήνα.

Είναι γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα επιθυμούσε μια επίσκεψη στην Ελλάδα, καθώς αισθάνεται απομονωμένος και ανεπιθύμητος στις άλλες ευρωπαικέςπρωτεύουσες.

Ads

Όμως τις επόμενες μέρες οι αποκαλύψεις που αναμένεται να κάνει ο πρώην συνεργάτης του Ζαράμπ στην δίκη του στις ΗΠΑ αναμένεται να φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Ερντογάν. Αν οι διεθνείς αντιδράσεις είναι πολύ μεγάλες ο Ερντογάν ίσως χρησιμοποιήσει το σχέδιο της επίθεσης εναντίον του για να δικαιολογήσει μια πιθανή αναβολή ή ματαίωση της επίσκεψης.