Η ΝΔ αναζητά διαρκώς αμετροεπείς ή οπαδικές εκφράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να καταγγείλει την αξιωματική αντιπολίτευση στο σύνολό της, και βέβαια την ηγεσία της, για έλλειμμα πολιτικής ευπρέπειας, ακόμη και για χυδαιότητα.

Ads

Από τη στιγμή που ο Ν. Καρανίκας έπαψε να δίνει αφορμές, το αγαπημένο τους πρόσωπο είναι ο Παύλος Πολάκης, ενώ τελευταία έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον Θ. Καρτερό, παρόλο που δεν έχει κάποιον θεσμικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση την παρουσία του στην “Αυγή” και το παρελθόν του ως διευθυντή γραφείου τύπου του Αλ. Τσίπρα.

Η ευθιξία της ΝΔ απέναντι σε ακρότητες της άλλης πλευράς είναι μεγάλη. Δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω και πάντα θεωρούν ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει την πολιτική ευθύνη για κάθε ατόπημα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τον Κ. Μητσοτάκη, που μπορεί να επιβραβεύει πρόσωπα που διακρίθηκαν για την τοξικότητά τους στα social media, χωρίς να χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις. Ο Αλ. Τσίπρας είχε μιλήσει από το βήμα της Βουλής για την περίπτωση της Ειρ. Αγαπηδάκη, που είναι σήμερα γενική γραμματέας στο υπουργείο Υγείας, αφού έκλεισε τον κύκλο της στην ειδική γραμματεία για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

image

Ads

image

Εχοντας χαρακτηρίσει “εγκληματικά ανεύθυνο” τον Αλ. Τσίπρα, έχοντας μιλήσει για δολοφόνους και φασίστες και έχοντας προβλέψει ότι θα καταλήξουν στον Κορυδαλλό, αναγκάστηκε εκ των υστέρων να κάνει μια δήλωση μεταμέλειας για το ύφος και όχι για την ουσία:

«Το 2015 έμεινα άνεργη εξαιτίας της προκήρυξης του δημοψηφίσματος, γιατί αυτό είχε συνέπειες ακόμα και στη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Ημουν πάρα πολύ θυμωμένη. Ως απλός πολίτης, έγραφα στα σόσιαλ μίντια πάντα με το ονοματεπώνυμό μου και δεν έσβησα το προφίλ μου όταν ανέλαβα αυτή τη δουλειά. Τότε ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχα κάποιο δημόσιο αξίωμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη των λεγομένων μου, ναι, έχω γράψει πολύ σκληρά πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μετανιώνω για το νόημα, μετανιώνω για το ύφος».

Ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Καλογήρου, έγινε πρόεδρος του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) και επιβραβεύτηκε έτσι για τους αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνες του στο διαδίκτυο.

image

image

Το καλοκαίρι του 2019, λίγο μετά τις εκλογές, ο Ο. Καλογήρου υποχρεώθηκε να κατεβάσει από τον λογαριασμό του στο Facebook υβριστικές αναφορές εναντίον του καθηγητή κοινωνικής ψυχιατρικής στο Πάντειο Στέλιου Στυλιανίδη. Φυσικά, είχε προηγηθεί  εξώδικο. Ο καθηγητής του ΑΠΘ είχε διαολοστείλει τον συνάδελφό του και του είχε επιτεθεί με χουλιγκανική γλώσσα, επειδή ενοχλήθηκε από άρθρο του με τίτλο «αντιΣΥΡΙΖΑ φανατισμός και η κουλτούρα του κακού» (Athens Voice). Καθυβρίζοντάς τον έφτασε στο σημείο να τον κατηγορεί ότι προωθεί λογικές σοβιετικών ψυχιατρείων για τους αντιφρονούντες.  Ο Ορ. Καλογήρου “τα μάζεψε” μετά το εξώδικο για να μη φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο και κινδυνεύσει ο διορισμός του στον ΔΟΑΤΑΠ.

image

Αλλωστε, ο ίδιος ο διευθυντής γραφείου τύπου της ΝΔ Ν. Ρωμανός συμπεριφέρεται συχνά σαν τρολ.

Κορυφαία του στιγμή ήταν η αντιπαραβολή του πίνακα με την πορεία των θανάτων από κορονοϊό που είχε παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξη τύπου με πίνακα εταιρείας δημοσκοπήσεων που δείχνει την πρόθεση ψήφου σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι διέδωσε fake news συνδέοντας την αποφυλάκιση του βιαστή των Πετραλώνων με τον νόμο Παρασκευόπουλου, αφού αυτή είχε γίνει με κοινές διατάξεις του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα.

Κι αν πιάσει κανείς τους μετακλητούς της ΝΔ, ο κατάλογος της αθλιότητας δεν έχει τέλος. Πρωταθλητής είναι πάντα ο Γρ. Ψαριανός (στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Π. Πικραμμένου) ο οποίος πριν από τις εκλογές είχε δηλώσει με ανάρτησή του ότι του “αρέσει το γκομενάκι” (Ε. Αχτσιόγλου) και μετά τις εκλογές κοινοποίησε fake φωτογραφία της Ρ. Χρηστίδου με βαθύ ντεκολτέ.

Αλλά ο Κ. Μητσοτάκης δεν καλείται ποτέ να απαντήσει για όλα αυτά. Αλλο Καρτερός και Πολάκης και άλλο Καλογήρου, Ψαριανός, Ρωμανός, Αγαπηδάκη και τα άλλα “γαλάζια” παιδιά.

Δεν καταδικάζουν την τοξικότητα απ όπου κι αν προέρχεται και παράγουν περισσότερη απ όση καταγγέλλουν.