Τον προγραμματισμό προσλήψεων στο Δημόσιο για το έτος 2022 παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι η επόμενη θα είναι μια εκλογική χρονιά.

Ads

Αν ζητούνταν προβλέψεις με στοιχήματα, το πλέον πιθανό είναι ότι οι περισσότεροι θα έβαζαν τα λεφτά τους στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Και θα τα έχαναν.

Γιατί ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει:

  • 1.700 Επαγγελματίες Οπλίτες.
  • 683 θέσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΟΦΥΠΕΚΑ, Γρ. Περιβάλλοντος Ελληνικού, Δασικές Υπηρεσίες).
  • 400 θέσεις στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.
  • 135 σπουδαστές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
  • 655 θέσεις στην ΟΣΥ και την ΣΤΑΣΥ.

Η έμφαση δηλαδή δίνεται στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με κατώτερα στελέχη. Γιατί άραγε; Ισως επειδή  η ΝΔ βλέπει εκεί έναν προνομιακό εκλογικά χώρο και θέλει να τον ενισχύσει.

Ads

Το -αρνητικά- εντυπωσιακό δεν είναι ότι η κυβέρνηση κάνει αυτή την επιλογή. Η πελατειακή κουλτούρα της και η ιδιοκτησιακή αντίληψη για το δημόσιο χρώμα αποκαλύφθηκαν πολύ γρήγορα μετά τις εκλογές. Και η έγνοια της για τους ενστόλους ποτέ δεν κρύφτηκε.

Οπως επίσης φάνηκε αμέσως η αδιαφορία της, αν όχι επιθετικότητα, απέναντι στο ΕΣΥ το οποίο συντηρεί λόγω ανάγκης, επειδή της το επιβάλλει η πανδημία.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ο Βορίδης προχωρά ακάθεκτος  σε μια πολιτική για το Δημόσιο την οποία θα μπορούσε να εφαρμόσει και ο ΛΑΟΣ αν είχε τη δυνατότητα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση.

Ολα θεωρούνται κανονικά από το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Ακόμη και το να γίνονται χιλιάδες προσλήψεις ειδικών φρουρών για την πανεπιστημιακή αστυνομία και οπλιτών για τις ένοπλες δυνάμεις την ώρα που οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία έχουν εξουθενωθεί και οι ελλείψεις προσωπικού είναι δραματικές.

Ισως πει κάτι γι αυτό στο κοντινό μέλλον ο Ευ. Βενιζέλος που άρχισε να βλέπει το πραγματικό πρόσωπο του συστήματος Μητσοτάκη.