Ο υπόδικος για βαριά κακουργήματα τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης θα πρέπει να απόλαυσε την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή. Ο δεινός εκφραστής της πιο παρακμιακής όψης των ΜΜΕ έδινε διαρκώς τροφή στην πολιτική συζήτηση με αναρτήσεις του που αποκαλύπτουν την ιδιαίτερη οικειότητά του με την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά ο Κ. Μητσοτάκης έψεξε… τον Αλ. Τσίπρα για το φαινόμενο Φουρθιώτη.

Ads

Καμία αναφορά στις αλλεπάλληλες επικοινωνίες και τις φιλοφρονήσεις του εξ απορρήτων του Γ. Γεραπετρίτη με τον πρόσφατα αποφυλακισθέντα εκδότη, καμία εξήγηση για την εύκολη πρόσβαση του σε πλήθος κυβερνητικών στελεχών, και, βέβαια, καμία απάντηση για τη φρουρά που του είχε δοθεί, το δημόσιο χρήμα που του προσφέρθηκε από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, την αρχική ένταξή του στη «λίστα Πέτσα» και όλα αυτά που αποδεικνύουν την ειδική σχέση του με το Μέγαρο Μαξίμου.

Η άνεση με την οποία ο Κ. Μητσοτάκης δεν λογοδοτεί για την υπόθεση Φουρθιώτη απορρέει από την προστασία που του προσφέρουν τα πολλά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και από την αδράνεια των θεσμών που θα μπορούσαν να του ασκήσουν πίεση. Η γραμμή άμυνας είναι το σαθρό επιχείρημα «εμείς τον στείλαμε στη Δικαιοσύνη». Αποσιωπάται πόσα προηγήθηκαν που τους ανάγκασαν να τον «αδειάσουν», πόσο πολιτικό κόστος θα είχαν αν δεν το έκαναν, πόσο εκτέθηκαν όταν αποκαλύφθηκε η έκνομη δραστηριότητα ενός αυλικού του συστήματος Μητσοτάκη.

Η αντεπίθεση στηρίζεται στη συκοφαντία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολιτικά και αγκαλιάζει τον «Φθουριώτη, Φουρθιώτη, όπως τον λένε» (όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης) για να πλήξει τον ηθικά άμεμπτο πρωθυπουργό που δεν ξέρει καν καλά-καλά το όνομά του. «Τόσο χαμηλά πέφτετε;», ρώτησε κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και στο μεταξύ είχε ήδη γίνει γνωστό ότι ο Γεραπετρίτης επικοινωνούσε με τον Φουρθιώτη και του ευχόταν να μη δειλιάσει ενώ ο Μηταράκης του εξομολογούταν τα προβλήματά του με τον Βρούτση.

Ads

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε κάποια στιγμή τον Σαίξπηρ. Αν ο λογογράφος του είχε χιούμορ θα τον έβαζε να αναφερθεί στον Ιονέσκο.