Τον Γεωργιανό τον βασάνισαν για να ομολογήσει μια δολοφονία που δεν έκανε, τον καθ’ ομολογία δολοφόνο τον πηγαίνουν στην Ευελπίδων με αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδεία τζιπ για να μην κινδυνεύσει.

Ads

Είναι μόνο ένα παράδειγμα από όσα δείχνουν ότι ο αδίστακτος εγκληματίας έχει προνομιακή μεταχείριση από το σύστημα εξουσίας.

Για την Ιωάννα Μάνδρου του ΣΚΑΪ είναι ο φερόμενος ως δράστης που η συγκρότησή του δεν του επέτρεψε να τεμαχίσει το πτώμα.

Ο Δημήτρης Οικονόμου του ΣΚΑϊ υπερθεμάτισε λέγοντας ότι προσπάθησε να την επαναφέρει στη ζωή.

Ads

Ο αντιΣΥΡΙΖΑ κωμικός Σίλας Σεραφείμ κάνει πλάκα με τον όρο γυναικοκτονία γράφοντας για κεφτεδοκτονία και πεπονοκτονία, πλήθος ιστοσελίδων δημοσίευσαν αποσπάσματα του ημερολογίου της Καρολάιν που διακινήθηκαν για να στηρίξουν την υπερασπιστική γραμμή του δολοφόνου, που σε διάφορες εκπομπές αναφέρεται ως Μπάμπης με μια σοκαριστική αίσθηση οικειότητας.

Ο Νεοδημοκράτης συνδικαλιστής αστυνομικός Μπαλάσκας περιφερόταν ανενόχλητος στα κανάλια για να δίνει συμβουλές σε επίδοξους γυναικοκτόνους πώς θα πέσουν στα μαλακά. Και την ίδια ώρα θεωρείται στοιχείο ρεπορτάζ να αναφέρεται η αύξηση των followers του «Μπάμπη» στο instagram.

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο γυναικοκτόνος.

Ο Εισαγγελέας παρενέβη για τη διαρροή του ημερολογίου της Καρολάιν αφού είχε ολοκληρωθεί η δημοσιοποίηση και είχε εξαντληθεί ο σχολιασμός. Η Δικαιοσύνη δεν αναλαμβάνει κάποια πρωτοβουλία για την προστασία της δικογραφίας ώστε να μη γίνεται φέιγ βολάν, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν κάνουν τίποτα για να αποτραπούν οι ελεγχόμενες και σκόπιμες διαρροές που δημιουργούν σύγχυση και κάποιες φορές έχουν παραπλανητικό αποτέλεσμα.

Το ΕΣΡ και η ΕΣΗΕΑ δεν παρεμβαίνουν για το μιντιακό ξέπλυμα του δράστη ούτε δίνουν οδηγίες προκειμένου να αποτραπούν τα μικρά καθημερινά « εγκλήματα” που συντελούνται στο χώρο της ενημέρωσης.

Σε θεσμικό επίπεδο δεν έχει γίνει τίποτα για να μην επαναληφθούν φαινόμενα εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ανάγκης για ψυχολογική υποστήριξη όπως συνέβη με την δήθεν « ψυχολόγο” της Καρολάιν, ενώ ακόμη δεν έχουν λογοδοτήσει οι υπεύθυνοι για τον βασανισμό του Γεωργιανού που πιέστηκε να ομολογήσει ότι έκανε κάτι που δεν έκανε. Την σχετική αποκάλυψη της Εφ Συν ελάχιστα μέσα ενημέρωσης ανέδειξαν, ακόμη και θεωρούμενα προοδευτικά κινήθηκαν στη λογική της συγκάλυψης.

Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν δίπλα στο μωρό της συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία και αναδεικνύει ελλείμματα και παθογένειες που υπερβαίνουν την προσωπικότητα του τέρατος που είχε για σύζυγο.