Μεγάλο χουνέρι γράφεται ότι έπαθε ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελληνικού τύπου, μιας και στη χθεσινή συνέντευξή του στο Mega έδωσε οριστική απάντηση στον προβληματισμό της αποποινικοποίησης των φλασακίων και των περιεχομένων τους.

Ads

Το φλασάκι που είχε πάρει από τον Παπακωνσταντίνου, που του το είχε δώσει η Λαγκάρντ που έχει τη “λίστα Λαγκάρντ” των 2.000 φοροφυγάδων, που ο κόσμος χθες έμαθε ότι τη λένε και λίστα Φαλτσιάνι (κάπως έτσι τέλος πάντων) που την έδωσε στον Διώτη για να την πάρει ο ΣΔΟΕ, που δεν την άνοιξε ποτέ γιατί ήξερε ότι το περιεχόμενο του αποκτήθηκε παράνομα και αν το δει με ίδια του τα μάτια θα είναι κι αυτός παράνομος ενώ δεν έχει κλέψει ούτε μια τσίχλα στη ζωή του, είναι για δύο σχεδόν χρόνια κομμάτι του προσωπικού του αρχείου.

 

Το οποίο αρχείο πήρε μαζί του όταν έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών, που από καθήκον βρέθηκε εκεί για να σώσει τη χώρα, για να τηρήσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο κόμμα που τον έκανε από ένα τίποτα, Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ads

 

Τη λίστα που λέει ότι δεν έχει δει ακόμη ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, την έχει δει ο προκάτοχος του Παπακωνσταντίνου, αλλά κανείς άλλος εκτός από μια “κλεφτή ματιά” που της έριξε ο Διώτης ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν απασχολημένος από την πίεση που του ασκούσε ο Βενιζέλος για να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να σταματήσει να χτυπά τα μικρομεσαία εισοδήματα. 

 

Μετά την “κλεφτή ματιά” του Διώτη ο Βαγγελής Βενιζέλος φρόντισε άμεσα να μάθει αν η λίστα έχει κάτι το οποίο θα τον κάνει να ανησυχεί, αλλά ο Διώτης τον ειδοποίησε εγκαίρως ότι στα ονόματα που περιέχει δεν υπάρχει κανένας πολιτικός. Αυτό τουλάχιστον είπε χθες βράδυ.

 

Την οποία λίστα την είχε η Λαγκάρντ του ΔΝΤ για δύο, τουλάχιστον, χρόνια αλλά δεν ήταν τόσο σημαντική γιατί ο Βενιζέλος είχε να απασχοληθεί από τη λίστα (λίχτα την είπε γιατί είχε κολλήσει το στόμα του εκείνη την ώρα) του Λιχτενστάιν. 

 

Μάθαμε επίσης ότι υπάρχουν κι άλλες, ακόμη, λίχτες που πρέπει να ασχοληθούμε, αλλά όλοι έριξαν την προσοχή τους στη λίχτα Λαγκάρντ για να χτυπήσουν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και να αναγκάσουν τον Γιάννη Ραγκούση να φύγει από το κόμμα των επτά ακτίνων.

 

Πιθανότατα και οι άλλες λίστες με τα υπόλοιπα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών των φορολογικών παραδείσων του πλανήτη να βρίσκονται στο προσωπικό αρχείο του Βαγγέλη Βενιζέλου, το οποίο σκοπεύει να να εκθέσει σε περίοπτη θέση στην αίθουσα Λαμπράκη του Μεγάρου Μουσικής σε περίπτωση που μυριστεί ότι περιμένει κι εκείνον η μοίρα του συντρόφου Άκη.

 

Αυτά βέβαια δεν μπορεί παρά να είναι εικασίες, μιας και ο ίδιος σε απευθείας μετάδοση ορκίστηκε ότι δεν έχει κανένα επίσημο έγγραφο του ελληνικού κράτους στην κατοχή του, παρά μόνο ό,τι έμενε στα αζήτητα.

 

Απορίας άξιον βέβαια παραμένει το γεγονός κατά πόσο ένα έγγραφο μπορεί να θεωρηθεί (αν)επίσημο, όταν η δικαιοσύνη, ο εισαγγελέας, ο δικαστής, ο αστυνομικός και το κράτος το ίδιο, είσαι εσύ. 

Πηγή: polyfimos.blogspot.gr