Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται στους δημοσιογράφους Κ. Βαξεβάνη και Γ.Παπαδάκου ως συμμορία και υπόκοσμο προαναγγέλλοντας ειδικό δικαστήριο για τη “σκευωρία”  Novartis;

Ads

«Δεν έχω πολλά να πω περί Δημοκρατίας με αυτούς, οι οποίοι στοχοποίησαν συστηματικά 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Όχι για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όπως έλεγε ο διαβόητος Ρασπούτιν της εποχής υπουργός σας, αλλά για την αθλιέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis. Μια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και άλλοι κατηγορούμενοι. Όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, λέγεται συμμορία. Δεν λέγεται Ελευθεροτυπία αλλά ελευθεροδολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά».

Ή μήπως τον Αντώνη Σαμαρά, πριν από τις τελευταίες εκλογές, που κήρυττε τη μεγάλη ρεβάνς;

«Η ιστορία θα είναι σκληρή με τους σκευωρούς και τους συκοφάντες! Θα τους πάω μέχρι τέλους και θα λογοδοτήσουν! Θα τους καθίσω στο σκαμνί και θα τους αναγκάσω να αποκαλύψουν ποιος και γιατί τα σκαρφίστηκε»

Ads

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μάλιστα, ήταν και δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη επειδή δεν προχωρά γρήγορα στη διαλεύκανση της “σκευωρίας”:

«Δυστυχώς τα πολιτικά και θεσμικά ανακλαστικά της σημερινής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά αυστηρώς τις αρμοδιότητες του νομοθέτη και του υπουργού Δικαιοσύνης ως προς το πλέγμα των θεσμικών ανομιών της σκευωρίας Novartis ήταν και είναι ακόμη πολύ αργά»

Και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο μόνος από τα πολιτικά πρόσωπα σε βάρος του οποίου εκκρεμεί δίωξη, έγραψε ολόκληρο βιβλίο (“Απόπειρα Δολοφονίας”) για να ξεσπάσει:

“Έτσι γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω (ενν. τον Αλ. Τσίπρα). Κυριολεκτώ. Την οργάνωσα, μάλιστα, λίγο στο μυαλό μου. Θα επεδίωκα, σκεφτόμουν, να διασταυρωθώ μαζί του, όταν θα ερχόταν στην αίθουσα της Βουλής για να μιλήσει και τότε θα του έσπαγα τη μύτη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σοβαρολογούσα».

Από τη στιγμή που η θεωρία της δήθεν σκευωρίας κατέρρευσε, το κόμμα Novartis σιωπά και κρύβεται. Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη δεν παραπέμπονται στο ειδικό δικαστήριο για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων, Βαξεβάνης και Παπαδάκου δεν ήταν μέλη συμμορίας που έστησε τη σκευωρία και οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν ήταν κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες.

Μητσοτάκης-Σαμαράς-Βενιζέλος- Λοβέρδος και οι ακόλουθοί τους δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν. Η “συγγνώμη” της Μάνδρου για την παραπληροφόρηση προφανώς δεν αρκεί για να ξεπλύνει τη ντροπή. Ίσως όχι τη μεγαλύτερη της μεταπολίτευσης αλλά σίγουρα πολύ μεγάλη…