Είναι από τις περιπτώσεις στην ιστορία που η κωμωδία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Παρά το περσινό φιάσκο της συγκέντρωσης των “Παραιτηθείτε” οι διοργανωτές της αποφάσισαν να την επαναλάβουν για να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης που δεν έχει κλείσει ακόμη δύο χρόνια ζωής.

Ads

Φυσικά είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να συνέρχεται και να διαδηλώνει για κάποιον σκοπό. Αλλά εδώ δεν πρόκειται για κάποιους συνταξιούχους ή εργαζόμενους που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας. Αλλά για βασικά εύπορους πολίτες, υπέρμαχους της παλιάς τάξης πραγμάτων,  που δεν εννοούν να παραδεχθούν ότι στην κυβέρνηση δεν βρίσκονται τα κόμματα που έριξαν το σκάφος στα βράχια.

Είναι θετικό ότι η ΝΔ, της οποίας ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης αντάλλασσε πέρυσι χειραψίες και σέλφι-φωτογραφίες με τους διαδηλωτές, διαχώρισε φέτος τη θέση της. Είτε συνειδητοποιώντας ότι το αίτημα για πρόωρες εκλογές είναι πλέον παρωχημένο ή απλώς διαβλέποντας ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατίες, οι εκλεγμένες κυβερνήσεις ολοκληρώνουν τη θητεία τους και κρίνονται στις εκλογές. Δεν ανατρέπονται από “κινήματα κατσαρόλας” αλά Χιλή, που δεν μπορούν να ελπίζουν παρά σε μια προβοκάτσια, ώστε να μετατραπεί η χώρα σε Βενεζουέλα για να δικαιωθούν, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε Βενεζουέλα.

Ads

Ιδιαίτερα μετά το πρόσφατο κλείσιμο της αξιολόγησης και της συμφωνίας με τους δανειστές οι οργανωτές θα πρέπει να αποφασίσουν να κάτσουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Γιατί μέχρι τώρα απλώς κάθονταν στα κάρβουνα, ευχόμενοι ότι ο Σόιμπλε θα ρίξει τη κυβέρνηση και “ο Γερούν(Ντάισελμπλουμ) θα κρατήσει γερά”, όπως είχε ευχηθεί δημοσίως ένας από τους ομοϊδεάτες τους. Είναι καιρός οι “Παραιτηθείτε” να παραιτηθούν και να συμπεριφερθούν ως Ευρωπαίοι πολίτες.