O γυμνασιάρχης από τη Λέσβο έχει όλα τα προσόντα: μιλάει για το «απόλυτο ψεύδος του Πολυτεχνείου», καλεί επωνύμως τους Έλληνες να ψηφίσουν Μιχαλολιάκο και υμνεί τη μεταξική δικτατορία. Τελευταίο ανδραγάθημα: κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και αμέλεια σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων μαθητριών.

Ads

Πρόκειται για τον γνωστό Βασίλη Μακρυπούλια, χάρις στον οποίο το  Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου ανακάλυψε ότι άλλο ο ναζί και άλλο ο εθνικοσοσιαλιστής, που δηλώνει ότι είναι ο γυμνασιάρχης, παρότι ο όρος ναζί είναι σύντμηση της λέξη National Socialism, εθνικοσοσιαλισμός.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μακρυπούλιας κατηγορείται τώρα για παράβαση καθήκοντος και αμέλεια σε σχέση με υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων μαθητριών από τον διαχειριστή της σχολικής καντίνας. Ο τελευταίος  έχει καταδικαστεί πρωτόδικα και στη δίκη του ο τότε γυμνασιάρχης ήταν μάρτυρας υπεράσπισης!

Κανονικά ο κ. Μακρυπούλιας δεν θα έπρεπε να ασκεί καθήκοντα εκπαιδευτικού μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, αλλά το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου εισηγήθηκε στο υπουργείο Παιδείας να παραμείνει στη σχολική κοινότητα μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Δεν είναι επίσης τυχαίο υπέρ της παραμονής του τάχθηκε και εκπαιδευτικός  εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ∆ΑΚΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ, στην οποία ανήκε ο Μακρυπούλιας πριν ανακαλύψει τον Χίτλερ.

Ads

Την τελική απόφαση για το αν ο Βασίλης Μακρυπούλιας θα παραμείνει στην εκπαίδευση μέχρι τη δίκη του καλείται να πάρει το υπουργείο Παιδείας. Ελπίζουμε να κάνει το δημοκρατικό και ηθικό του καθήκον.