Είναι προφανές ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αισθάνεται ότι μπορεί να εκφράσει μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή» (Μπ. Παπαδημητρίου) και ότι ανησυχεί για την επανεκλογή του στην Α’ Αθήνας. Ο συνδυασμός της φιλοδοξίας και της αγωνίας για το πολιτικό του μέλλον τον έκαναν να χάσει τελείως τον έλεγχο στην ακροδεξιά έκφρασή του, με αποτέλεσμα να φέρει απέναντί του τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια και να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Ads

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι στο – μοιραίο για τη θέση του στο κυβερνών κόμμα – αντικομμουνιστικό παραλήρημά του μέσα στη Βουλή αποκάλυψε ότι στο Βίτσι, όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή, δεν παρέστη μόνο ο ίδιος αλλά και ο βουλευτής Ζ. Τσικαλάγιας, όπως και η γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη!

Έτσι, εξέθεσε τον Κ. Μητσοτάκη που κάνει πως δεν ξέρει για τους άλλους δύο και παριστάνει ότι ξεπλένει την ακροδεξιά βρομιά από το πρόσωπο της ΝΔ θέτοντας εκτός τον Κ. Μπογδάνο στο πολλοστό ατόπημά του και αφού τον έστησε στον τοίχο ο Ν. Δένδιας που συσπειρώνει γύρω τους καραμανλικούς βουλευτές της ΝΔ και τάσσεται σταθερά υπέρ της συναίνεσης κόντρα στην διχαστική γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Κ. Μπογδάνος είχε καταλήξει να είναι πρόβλημα για τον Κ. Μητσοτάκη μέσα στη ΝΔ γιατί αποκάλυπτε την υποκρισία πίσω από τη διακήρυξη για διεύρυνση της ΝΔ προς το κέντρο. Και μάλλον θα παραμείνει πρόβλημα για τον πρωθυπουργό και εκτός ΝΔ.

Ads

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής έχει ραδιοφωνική εκπομπή στα «Παραπολιτικά» (Κουρτάκης – Μαρινάκης) και είναι «πολύφερνη νύφη» για όσους δραστηριοποιούνται δεξιά της ΝΔ προκειμένου να συγκροτήσουν κόμμα που θα καταφέρει να εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή.

Όπως, άλλωστε, έχει πει ο ίδιος, τις απόψεις του συμμερίζονται και άλλοι στη ΝΔ. Όταν εντάχθηκε στα γαλάζια ψηφοδέλτια από τον Κ. Μητσοτάκη και εξελέγη, το 2019, ήταν γνωστός για τις ακροδεξιές αντιλήψεις του από τη δημοσιογραφική του παρουσία και δεν άλλαξε κάνοντας το πέρασμα στην πολιτική.

Ίδιος ήταν πάντα. Το μόνο που άλλαξε είναι η χρησιμότητά του για το σύστημα Μητσοτάκη. Τον ήθελαν για να ψαρεύει ψήφους στα θολά νερά της ακροδεξιάς στην Α’ Αθήνας και τον απέπεμψαν για να αποκτήσει άλλοθι προοδευτισμού και τεκμήριο ηγετικότητας ο Κ. Μητσοτάκης. Αύριο ενδεχομένως θα τον βρουν μπροστά τους σε άλλο χαράκωμα και μπορεί και πάλι να τους φανεί χρήσιμος ως συνδετικός κρίκος με ένα ακόμη δεξιότερο κόμμα.