Η δικαστική συντάκτρια του ΣΚΑΪ και της “Καθημερινής” Ιωάννα Μάνδρου ήταν από τις πιο δυνατές φωνές για την προβολή της θεωρίας για τη δήθεν σκευωρία Novartis. Και δικαιολογημένα εξοργίστηκε που οι “ανώτατες δικαστικές πηγές”, όπως είπε, την εξέθεσαν ανεπανόρθωτα δίνοντάς της την ψευδή πληροφορία ότι Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη παραπέμπονται στο ειδικό δικαστήριο για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία.

Ads

Αρκεί μια συγγνώμη για την παραπληροφόρηση;

Όχι βέβαια. Αυτό για το οποίο απολογήθηκε η Ιωάννα Μάνδρου είναι ένα μικρό κομμάτι στην τεράστια προπαγανδιστική κατασκευή που φτιάχτηκε για να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis και να τιμωρηθούν όσοι προσπάθησαν να το διερευνήσουν και να το διαλευκάνουν.

Η παραδοχή της ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από τα fake news για τη συγκεκριμένη υπόθεση επιβεβαιώνει όσα υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή για οργανωμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού και κουκουλώματος.

Ads

Το βάρος της αποκάλυψης είναι τόσο μεγάλο που σιωπούν όλοι οι εμπλεκόμενοι: Η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, όλοι όσοι αγωνίστηκαν για να καθίσουν στο εδώλιο Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis.

Τα υπόλοιπα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που μετέδωσαν τις ίδιες ψευδείς πληροφορίες δεν ζήτησαν καν συγγνώμη. Πόσο μάλλον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που ξεκίνησε πρώτος το χορό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Αν δεν γίνει πολιτική αλλαγή σύντομα, η θέση 108 στην κατάταξη των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του τύπου θα φαίνεται του χρόνου τέτοια εποχή επιτυχία…