Σωστά έχει γραφτεί στο διαδίκτυο, ότι είναι σαν να αρθρογραφεί ο Τραμπ με το ψευδώνυμο Σώτη: «Οι μουσουλμάνοι οδηγούν τις ευρωπαϊκές Δημοκρατίες στην οπισθοδρόμηση..το χονδροειδές σφάλμα της πολυπολιτισμικότητας.. όσα υφιστάμεθα από τους ισλαμιστές δεν οφείλονται στις “επεμβάσεις” της Δύσης στις χώρες της Ανατολής, αλλά στην πολεμοχαρή και φθονερή φύση του ισλάμ: το ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία σαν τις άλλες, αγαπητοί συμπολίτες° είναι πολιτικό πρόγραμμα, είναι ιδεολογία εκβαρβαρισμού».

Ads

Ολόκληρη ανθολογία ρατσισμού και (αντιισλαμικού) μίσους θα μπορούσε να γραφτεί με τα γραφτά και τις συνεντεύξεις της Σώτης Τριανταφύλλου. Προκαλεί έκπληξη, για μια συγγραφέα, η έλλειψη στοιχειωδών ιστορικών γνώσεων για τις καταστροφικές δυτικές επεμβάσεις, που η ίδια βάζει σε εισαγωγικά, και οδήγησαν τς τελευταίες δεκαετίες στην ριζοσπαστικοποίηση του Ισλάμ.

Ακόμη και η φράση της για την οποία διώκεται σήμερα («όπως έλεγε ο Μάρκο Πόλο, “φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι”») είναι fake news. Όπως παρατηρούσε ο Νίκος Σαραντάκος σε ένα από τα εξαιρετικά σχόλια του «κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι το ρητό αυτό ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ειπώθηκε στα χρόνια του Μάρκο Πόλο, στα χρόνια του Μεσαίωνα, η ορολογία “φανατικός” και “μετριοπαθής” είναι οπωσδήποτε σύγχρονη. Πώς και δεν το κατάλαβε αυτό μια διαβασμένη και ευφυής συγγραφέας; Μάλλον δεν θέλει να το καταλάβει»

Είναι όμως αυτή η πολεμοχαρής – γιατί και για πόλεμο έχει προτρέψει-  ανθολογία, επαρκής λόγος για να παραπεμφθεί σε δίκη με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο; Μήπως στο ίδιο παράπτωμα δεν υποπίπτουν, ανενόχλητοι, μια σειρά μητροπολίτες με ανάλογα, συνεχή κηρύγματα μίσους; Αντί να μετατραπεί, διωκόμενη, σε θύμα της πολιτικής ορθότητας, ας τιμωρηθεί από το ανοιχτόμυαλο και προοδευτικό κοινό της που εγκατέλειψε, για να ενστερνιστεί τις πιο μαύρες ιδέες που δυστυχώς ανθίζουν την εποχή της κρίσης: μήπως με τις ίδιες -και μάλιστα πιο ωραιοποιημένες!- απόψεις για το Ισλάμ, δεν διεκδικεί σήμερα η Μαρίν Λε Πεν την προεδρία της Γαλλίας; 

Ads