Mπορεί ο κ. Τσίπρας να ξέρει ότι θα κάνει περίπατο σε κάθε κοινοβουλευτική αναμέτρηση με τον κ. Μητσοτάκη και γι’ αυτό να σηκώνει το γάντι κάθε φορά που του το πετάει ο αντίπαλος του. Ίσως τελικώς να αποδειχθεί ότι πίσω από την ανακίνηση, από την ΝΔ, των πωλήσεων οπλισμού στη Σαουδική Αραβία να ισχύει το αμερικανικό follow the money.

Ads

Nα μην είχε δηλαδή η ΝΔ αποκλειστικό στόχο την πρόκληση ρήγματος στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά να υπάρχουν και οικονομικές σκοπιμότητες για τον άλλο μεσάζοντα, ο οποίος συνδέεται με την – πανταχού παρούσα – Μαρέβα Μητσοτάκη. Και το σίγουρο είναι ότι από την χθεσινή «μητέρα όλων των μαχών» ο κ. Μητσοτάκης δεν ανακηρύχθηκε νικητής ούτε από τα φιλικά του μέσα, που ξεσπάθωναν το Σαββατοκύριακο. 

Αλλά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες. Ο βαθύτερος, ανομολόγητος στόχος της νεοδημοκρατικής σκανδαλολογίας είναι να εμφανίσει την σημερινή κυβέρνηση ότι είναι μια από τα ίδια, στα θέματα ηθικής, με τις προηγούμενες. Μπορεί οι άλλοι στόχοι της ΝΔ να μην επιτεύχθηκαν, αλλά οι ζορισμένοι από την καθημερινότητα πολίτες μάλλον με αποστροφή και συχνά οργή παρακολουθούν τους καβγάδες στη Βουλή, που βασικά ενδιαφέρουν τους παροικούντες το Κολωνάκι. 

Η κυβέρνηση πρέπει να ρίξει το κύριο βάρος της στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, την ανόρθωση της οικονομίας και τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Δεν πρέπει να πέσει στη παγίδα του ηθικού συμψηφισμού.

Ads