Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας υποστηρίζοντας, με ακροδεξιά φρασεολογία, ότι ο παππούς της σκοτώθηκε από κομμουνιστές. Αλλά στην όλη αφήγηση, κάτι δεν πάει καλά με τα νούμερα.

Ads

Το περιστατικό που αφηγήθηκε θα πρέπει να συνέβη είτε στη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης 41-44, είτε τα χρόνια 1946-49, στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

Ο πατέρας της κυρίας Καϊλή φέρεται να είναι γεννημένος το 55 και η μητέρα της είναι νεότερη.  Επειδή εκείνη την εποχή δεν ήταν πολύ της μόδας η.. κατάψυξη σπέρματος, προφανώς δεν πρόκειται για κάποιον παππού, τουλάχιστον εξ αίματος. Αν και της  ζητήθηκε, η Ευρωβουλευτής της «Ελιάς» – ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε λεπτομέρειες για την υπόθεση. Οφείλει όμως να δώσει εξηγήσεις που πάνε πέρα από το αστυνομικό σκέλος της υπόθεσης.

Η κυρία  Καϊλή ανήκει από τα φοιτητικά της χρόνια στο ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που εξέλεξε βουλευτή Επικρατείας τον Μάρκο Βαφειάδη, στρατηγό του υπό κομμουνιστικό έλεγχο ΔΣΕ στον Εμφύλιο,  που αναγνώρισε την Αντίσταση και εδραίωσε την εθνική συμφιλίωση.

Ads

Μια νέα πολιτικός μεταχειρίζεται μια  εμφυλιοπολεμική ρητορική, την οποία ακόμη και οι ακροδεξιοί της ΝΔ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μετά την κατακραυγή για την υπόθεση της Εσθονίας και την αναδίπλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτός πια και αν η ευρωβουλευτής δεν πρόλαβε ή δεν κατάλαβε την τελευταία αυτή εξέλιξη, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά: όταν οι δανειστές είχαν ήδη αποφασίσει ότι θα συμφωνήσουν με την ελληνική κυβέρνηση για τη δεύτερη αξιολόγηση, η κυρία Καϊλή έκανε κριτική στην Κομισιόν και το ΔΝΤ ότι φέρονται πολύ μαλακά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτήν την περίπτωση μάλλον φιλοδοξεί να αναπληρώσει στη ΝΔ το ακροδεξιό κενό που δημιουργήθηκε, μετά την άτακτη υποχώρηση και του Αδωνι Γεωργιάδη