Με το που μίλησε δημόσια η χήρα του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος βρήκε χρόνο για να τη συναντήσει και να την ενημερώσει για την πορεία των ερευνών.

Ads

Το σύστημα Μητσοτάκη φοβάται ο,τιδήποτε αναδεικνύει την αδιαφορία του για τη διαλεύκανση αυτής της τόσο σκοτεινής υπόθεσης.

Γι αυτό και προσπάθησαν να κατευνάσουν την Στάθα Καραϊβάζ ώστε να σταματήσει ο θόρυβος που τους εκθέτει.

Αλλά τα γεγονότα είναι αμείλικτα: Ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία του, οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει, αν ποτέ πραγματοποιήθηκαν. Στην οικογένεια του δεν προσφέρθηκε κανενός είδους στήριξη, ούτε καν ενημέρωση.

Ads

Μεγάλα ξένα ΜΜΕ έφεραν στο φως τα ρεπορτάζ με τα οποία ασχολούταν ο αδικοχαμένος δημοσιογράφος, προσπαθώντας -μεταξύ άλλων- να ξεμπερδέψει το κουβάρι στις υποθέσεις Λιγνάδη και Φουρθιώτη.

Οι δικοί του άνθρωποι φωνάζουν ότι δεν έπεσε θύμα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και ότι δεν πρόκειται για έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.

Αλλά είναι προφανές από τη μέχρι στιγμής αδράνεια ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για δολοφονία που συνδέεται με το φόβο ισχυρών παραγόντων για αποκαλύψεις.

Στο εξωτερικό θεωρείται δεδομένο ότι ο Καραϊβάζ πλήρωσε με τη ζωή του τη δημοσιογραφική του έρευνα.

Στη χώρα μας η οικογένεια του εγκαταλείφθηκε.

Και αυτή είναι η δεύτερη δολοφονία του. Εξίσου αποτρόπαια.