Οι καταγγελίες των στελεχών που αποχωρούν από τη Χ.Α, όπως ο ανεξάρτητος πλέον Νίκος Μίχος, σε βάρος της ηγεσίας, επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά το σκοτεινό και οπορτουνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νεοναζί στο πολιτικό σύστημα.

Ads

Η οικονομική αδιαφάνεια, οι υπόγειες διαδρομές και τα «βολέματα» είναι χαρακτηριστικά των φασιστικών μορφωμάτων όπως και η απόλυτη υποταγή στην ηγεσία.

Οι καταγγελίες αναφέρουν οικογενειοκρατία και απίστευτες αργομισθίες των εκλεκτών της ηγεσίας, αλλά και χρήματα από συνδρομές που «εξαφανίζονται». Ο Μίχος αναφέρει πως δεν απέδιδε το ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης στ​η ​Χ.Α. γιατί δεν γνώριζε πού καταλήγουν τα χρήματα. Eνώ η ανάδειξη του εκλεκτού της Χ.Α. στην Έυβοια Λ. Χουλιάρα σε Αστυνομικό Διευθυντή, επιβεβαιώνει την υπόγεια διασύνδεση με τη Σαμαρική ΝΔ, την επίμαχη περίοδο.

Όπως η χούντα κατηγορούσε τον κοινοβουλευτισμό, έτσι και η Χ.Α. αναδείχτηκε κατακρίνοντας αφοριστικά τα παλιά κόμματα, απευθυνόμενη στην οργή της κρίσης. Όμως, μόλις κατάφεραν να προσεγγίσουν τα ίδια προνόμια, αποτέλεσαν τη χειρότερη εκδοχή της παλαιοκομματικής φαυλότητας. 

Ads

Πρόκειται για την υποκρισία ενός μορφώματος που, εκτός από την φονική δράση των ταγμάτων εφόδου, μεταχειρίζεται την πολιτική βία και την καταδίκη του πολιτικού συστήματος, με στόχο να εφορμήσει σε αυτό, χρησιμοποιώντας τακτικές και δημαγωγικά τεχνάσματα του ίδιου πελατειακού κατεστημένου, που δήθεν καταγγέλλουν.