Πριν η ΠΟΕΔΗΝ σηκώσει την κίτρινη σημαία της χολέρας, έχει υψώσει τη σημαία της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όμως με τον πρόσφατο ισχυρισμό περί ανίχνευσης χολέρας (!) στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» ξεπέρασε τα όρια. 

Ads

Κι αυτό γιατί τέτοιου είδους ανακοινώσεις που αφορούν στο δημόσιο σύστημα υγείας δεν μπορούν να γίνονται χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί από εκτεταμένους ελέγχους των αρμόδιων φορέων. Όσοι έχουν δημόσιο λόγο οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα μαιευτήριο και τον μεγαλύτερο συνδικαλιστικό φορέα δημόσιας υγείας. 

Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν την ΠΟΕΔΗΝ ότι αντί να συνδικαλίζεται, τα τελευταία 2,5 χρόνια κάνει συστηματική αντικυβερνητική προπαγάνδα. Όπως δεν έκανε τις εποχές Λοβέρδου, Άδωνι, Βορίδη κλπ που κατέρρεε το ΕΣΥ, ενώ σήμερα ακόμη και ο πλέον εμπαθής δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι σταμάτησε ο κατήφορος στην Υγεία και γίνονται ειλικρινείς προσπάθειες για την βελτίωση της.

Τελικά στην περιπτώση της χολέρας το ΚΕΕΛΝΟ αποφάνθηκε ότι δεν βρέθηκε το βακτήριο της χολέρας, ανακοίνωσε και μοριακό έλεγχο και συνέστησε σε όλους τους αρμόδιους υπεύθυνη συμπεριφορά. Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ διαχώρισε τη θέση του, ενώ παρενέβη και η δικαιοσύνη για να ερευνήσει το αδίκημα τη διασποράς ψευδών ειδήσεων. Και το να κατηγορείται η ΠΟΕΔΗΝ για κάτι τέτοιο, θέτει ερωτήματα που αφορούν τόσο το ίδιο το κύρος της όσο και αυτό του ιατρικού σώματος.

Ads