Ιδιαίτερα μετά τη διεθνή κατακραυγή για τα Panama ή τα Paradise Papers, αν σε οποιαδήποτε σοβαρό ευρωπαικό κόμμα, δεξιό ή αριστερό, ο αντιπρόεδρος του υποστήριζε ότι καλώς οι εύποροι πολίτες αποφεύγουν την φορολογία με offshore εταιρείες και συγχρόνως πλασάριζε προιόντα από την… εκπομπή του, θα είχε ξεσπάσει σοβαρή κρίση. Ή θα είχε αποβάλλει τον αντιπρόεδρο από το κόμμα.

Ads

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια ακόμη επίδειξη κυνικότητας, επιχείρησε να κάνει σαφές ότι για τη Νέα Δημοκρατία και το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, η φοροαποφυγή είναι νόμιμη όσο και ηθική. Ότι οι υπεράκτιες εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους, ακόμη και αν πρόκειται για τη σύζυγο ενός επίδοξου Πρωθυπουργού ή τον – «νά’χαμε άλλους 10» – Παπασταύρου, στενό συνεργάτη των τελευταίων Προέδρων της ΝΔ, είναι μια απολύτως δικαιολογημένη πρακτική. 

Μετά την προώθηση των “μαγικών” – “θεραπευτικών” νανογιλέκων από την εκπομπή του (το ειδαμε κι αυτό!) και αφού στο παρελθόν έχει υποστηρίξει ότι θα έπρεπε να δοθεί μέχρι και όνομα δρόμου στο εμπλεκόμενο σε όλες τις λίστες φοροδιαφυγής Α. Παπασταύρου, ο Άδωνις Γεωργιάδης μας “ενημέρωσε” πως οι φόροι που έχουν επιβληθεί με τα τρία μνημόνια είναι υποχρέωση των φτωχών πολιτών, ενώ οι ισχυροί, όπως τα στελέχη της πολιτικής ελίτ, έχουν το ηθικό δικαίωμα να αποφεύγουν τη φορολογία με τη δικαιολογία ότι είναι υπερβολική. 

Στη ΝΔ δεν άνοιξε ούτε μύτη. Άρα είτε ο αντιπρόεδρος κρατάει από κάπου τον πρόεδρο ή η ΝΔ δεν είναι σοβαρό κόμμα. ‘Η μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο μαζί.

Ads