Η δικαίωση της οικογένειας Τσαλικίδη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγκάζει την Ελληνική Δικαιοσύνη να ανασύρει τη δικογραφία για την υπόθεση της φερόμενης ως αυτοκτονίας του στελέχους της Vodafone. Μαρτυρά την ανάγκη να διαλευκανθεί η υπόθεση τόσο στις ποινικές όσο και στις πολιτικές της διαστάσεις.

Ads

Ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη το 2005 έχει άμεση σχέση με τις παρακολουθήσεις 104 μελών της κυβέρνησης Καραμανλή και της ΕΛΑΣ και αποτέλεσε την κορυφή ενός μεγάλου πολιτικού σκανδάλου αλλά και ενός κατασκοπευτικού θρίλερ για το ρόλο που διαδραμάτισαν πολιτικοί, εγχώριες και ξένες υπηρεσίες αλλά και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Η ευρω-καταδίκη της χώρας δικαιώνει  την οικογένεια που δεν έχει πειστεί ποτέ για την εκδοχή της αυτοκτονίας αλλά ταυτόχρονα δείχνει ότι η υπόθεση έκλεισε βιαστικά και με σοβαρές παραλείψεις σε καίρια ζητήματα.  Μάλλον ήρθε ο καιρός  για τους συγγενείς του Τσαλικίδη αλλά και την κοινή γνώμη να πάρουν τις απαντήσεις που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

H δημοσιογραφική έρευνα προσθέτει συνεχώς νέα στοιχεία στην υπόθεση. Τόσο η δικαιοσύνη όσο και η κυβέρνηση πρέπει να κάνουν επίσης τις απαραίτητες κινήσεις. Kαι ένα από τα πρώτα βήματα είναι να δημοσιοποιήσουν το πόρισμα  της ΕΥΠ για τις υποκλοπές που δεν έχει επιτραπεί να φτάσει καν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ads