Η Εldorado αποφάσισε να κάνει τη χάρη στην Ελλάδα και να μην αποχωρήσει, καθώς τώρα υποστηρίζει ότι με την ελληνική κυβέρνηση έχει αποκατασταθεί ένας «εποικοδομητικός διάλογος».

Ads

Προηγήθηκε η αποκάλυψη ότι επιχείρησε ανεπιτυχώς να παρέμβει στους δανειστές για να παρουσιαστεί ως προαπαιτούμενο η ευνοϊκή της μεταχείριση.

Η εξέλιξη των γεγονότων δείχνει ότι δεν ανάγκασε σε υποχώρηση την κυβέρνηση με τον εκβιασμό και για αυτό άλλαξε στάση. Στην πραγματικότητα τίποτε δεν έχει αλλάξει εδώ και καιρό με την επένδυσή της, είτε πηγαίνει καλά είτε όχι. Τίποτε που να δικαιολογεί τη φυγή της ή, αντίθετα, την αλλαγή στάσης.

Η Eldorado όμως επιχείρησε, κυνικά, να δημιουργήσει πολιτικό γεγονός για να πλήξει την εικόνα της κυβέρνησης, την περίοδο της ΔΕΘ, στην κορύφωση της επικοινωνιακής και ουσιαστικής αντεπίθεσης για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος, που φάνηκε ότι ήταν αποδοτική.

Ads

Λειτούργησε σαν προέκταση της αντιπολίτευσης την οποία εξυπηρέτησε απόλυτα, επενδύοντας στο αφήγημα ότι κάποιες «οικολογικές εμμονές της κυβέρνησης διώχνουν τεράστιες επενδύσεις». Σίγουρα όμως η ΝΔ δυσκολεύεται να απαντήσει πόσο σοβαρός είναι ένας  επενδυτής που φέρνει δις ευρώ στη χώρα- όπως υποστηρίζει- αλλά κάθε εβδομάδα αλλάζει γνώμη για το αν θα μείνει ή θα φύγει…

Τόσο κάποιοι επενδυτές όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρονται στη χώρα σαν να είναι μπανανία. Σαν να είναι το “Eldorado” των καιροσκόπων και της διαπλοκής. Δεν απομένει παρά να κατέβει η Eldorado και στις εκλογές, ώστε να αποκτήσει και η ΝΔ έναν αξιόπιστο σύμμαχο.