Από την εποχή εκείνου του αδιανόητου, προεκλογικού, πογκρόμ κατά των οροθετικών, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος έχει πάρει διαζύγιο με την προοδευτική παράταξη. Τα τελευταία χρόνια, συμπλέει συνεχώς με την ΝΔ σε όλα σχεδόν τα ζητήματα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ads

Όμως η χθεσινή του ενέργεια, να καταθέσει απόρρητα έγγραφα του ΚΥΣΕΑ στη Βουλή, ενόψει της συζήτησης ερώτησης- φυσικά της ΝΔ- για τον Πάνο Καμμένο, ξεπερνάει κάθε όριο. Για την ακρίβεια, η δημοσίευση απόρρητου υλικού αποτελεί παραβίαση του ποινικού κώδικα και τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα ετών.

Το θέμα όμως είναι πρωτίστως πολιτικό και μετά ποινικό. Μόνο ο Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να ζητήσει αμέσως τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος, σε μια κίνηση που επιβεβαιώνει ότι τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται. Αντίθετα και πολύ σωστά, στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής το ΠΑΣΟΚ, όπως και τα άλλα κόμματα,  αποδοκίμασαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη κίνηση Λοβέρδου.

Αλλά για την Δημοκρατική Συμαπράταξη και την νεοεκλεγείσα πρόεδρο της, που φιλοδοξεί να ανανεώσει την κεντροαριστερά, αυτό δεν είναι αρκετό. Θα έπρεπε κανονικά να στείλει, μια ώρα αρχύτερα, τον κ.Λοβέρδο, στο κόμμα στο οποίο ο ίδιος αναζητεί μια θέση στα ψηφοδέλτια του: στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και του αντιπρόεδρου του.

Ads