Καθώς το σκάνδαλα «πέφτουν» σαν βροχή στην κοινή γνώμη, οι εκπρόσωποι του παλιού πολιτικού συστήματος δεν προλαβαίνουν να αρνηθούν την εμπλοκή τους σε μια υπόθεση διαφθοράς και αποκαλύπτεται η επόμενη.

Ads

Μετά το θόρυβο, τις επιθέσεις και τις απειλές  που προκάλεσε η Novartis, η Δικαιοσύνη «σκοντάφτει» σε ένα νέο σκάνδαλο: Όπως αποκαλύπτεται γερμανική εταιρία που συμμετείχε σε εργολαβίες του μετρό, φέρεται να πλήρωνε με βαλίτσες Έλληνες αξιωματούχους και τα κόμματα που κυριαρχούσαν την περίοδο 2003-2007. Μάλιστα φαίνεται πως υπήρχε «ταρίφα» 5-7% ενώ εμπλέκεται και εταιρία που εμφανίζεται στη δικογραφία των φρεγατών επί Γ. Παπαντωνίου.

Οι συνειρμοί είναι αυθόρμητοι και το ερώτημα είναι αν τα στελέχη των εταιριών που «λάδωναν» και καταθέτουν στις γερμανικές αρχές είναι και αυτοί “κουκουλοφόροι”, αν στη γερμανική δικαιοσύνη έχουν επίσης διεισδύσει «συμμορίτες» της κυβέρνησης, αν και αυτή η υπόθεση είναι «σκευωρία».

Αν είχαν ποσοστιαία προμήθεια για αυτό το έργο, ποιος μπορεί να πείσει ότι δεν συνέβαινε σε όλες τις κρατικές προμήθειες; Τα σκάνδαλα είναι τόσα πολλά που στη συνείδηση του απλού κόσμου το ζήτημα δεν είναι αν το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο αλλά πόσο αχόρταγο είναι ώστε να εκτίθεται διαρκώς. Και δεν φταίνε αυτοί που αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα, σύμφωνα με το αφήγημα της αντιπολίτευσης, αλλά αυτοί που τα προκαλούν.

Ads

Τελικά μήπως όλες οι δικαστές όλου του κόσμου έχουν συνωμοτήσει εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως ο παλιός δικομματισμός ήθελε τόσο πολύ τις μίζες που «το σύμπαν συνωμοτούσε» για να τις πάρει;