Πρόκειται άραγε για έγκλημα; Αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα » επιτέθηκε  στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Λιάνη, γιατί κάλεσε στις εκδηλώσεις «Πρέσπεια», τον Αλέξη Τσίπρα.

Ads

Ο κ. Λιάνης απάντησε πως κάλεσε τον πρωθυπουργό όπως και κάθε άλλο πρωθυπουργό και πρόεδρο Δημοκρατίας στο παρελθόν. Πρόκειται άλλωστε για δημόσιες εκδηλώσεις  που πραγματοποιούνται εδώ και 28 χρόνια με τη συμμετοχή και την ενίσχυση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των τοπικών δήμων.

Μάλιστα, ο κ.Λιάνης πρόσθεσε ότι η επίσκεψη Τσίπρα ήταν και ωφέλιμη, γιατί δρομολογήθηκαν και λύσεις για την περιοχή, όπως οι τίτλοι ιδιοκτησίας. Λύσεις που οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί δεν είχαν δώσει, παρά τις υποσχέσεις τους.

Το περιστατικό δεν θα άξιζε αναφοράς, αν δεν συμβόλιζε τον φανατισμό και την αντίληψη για τη δημοκρατία και το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, ορισμένων ΜΜΕ. Ιδιαίτερα όταν αναφέρονται σε μια περιοχή που αποτέλεσε ένα από τα επίκεντρα του καταστροφικού εμφυλίου πολέμου.

Ads

Για λόγους φτηνών πολιτικών σκοπιμοτήτων, ορισμένοι προωθούν ξανά έναν επικίνδυνο εθνικό διχασμό που μόνο δεινά προμηνύει για τη χώρα.