Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης και Γ. Φλωρίδης, φιλικοί προς την κυβέρνηση και οι δύο, δεν πήγαν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, παρά το προσκλητήριο συστράτευσης, ενώ η πρώην υφυπουργός Ε. Χριστοφιλοπούλου έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό στα πανεπιστημιακά της καθήκοντα.

Ads

Ο Κ. Μητσοτάκης φρόντισε να εξασφαλίσει μια θέση στην επιτροπή σοφών για το Συμβούλιο της Ευρώπης στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ πριν από λίγες μέρες εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο εξ απορρήτων του Α. Λοβέρδου Σπ. Καρανικόλας με αιχμές εναντίον της ηγεσίας.

Με δεδομένο το δόγμα του Κ. Μητσοτάκη “οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο”, φαίνεται πως ο πρωθυπουργός εργάζεται συστηματικά για να φέρει κοντά του τη δεξιά πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο μεταξύ (στη συνέντευξη του στην ΕΤ1) συμβούλευσε τον Ν. Ανδρουλάκη να μη δείχνει αλαζονεία δηλώνοντας πως δεν θα κάνει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα, σημειώνοντας ότι τον πρωθυπουργό ορίζει ο λαός με την ψήφο του.

Ads

Την ίδια ώρα επιμένει στο στόχο της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ που στις παρούσες συνθήκες φαίνεται ανέφικτος.

Τι συμπέρασμα βγαίνει από όλα αυτά;

Ο Κ. Μητσοτάκης, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και εφόσον ο Ν. Ανδρουλάκης δεν συμμορφωθεί (δεν δείξει δηλαδή διάθεση μετεκλογικής συνεργασίας) θα κάνει νέα επίδειξη δύναμης στο κέντρο με νέες μεταγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ και, μετά τις εκλογές, εφόσον η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα, θα επιδιώξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία με ψήφο εμπιστοσύνης βουλευτών και από άλλα κόμματα, πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Δύσκολο καλοκαίρι για τον Ν. Ανδρουλάκη….