Η αθώωση της Ηριάνας και του Περικλή δεν προσφέρεται και για πανηγυρισμούς παρά μόνο για ανακούφιση και περίσκεψη για την Δικαιοσύνη. Πρώτα καταδίκασε με εξοντωτικές ποινές και στη συνέχεια, χωρίς κάποια αλλαγή στα στοιχεία, αθώωσε δύο κατηγορούμενους. Και μάλιστα ομόφωνα και ενώ η εισαγγελέας επέμενε ζητώντας την καταδίκη τους. 

Ads

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της συμμετοχής στους “Πυρήνες της φωτιάς” και την κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Έκρινε αναξιόπιστη τη βασική κατάθεση, ακυρώνοντας την υπόθεση στη βάση της, αποδόμησε το αμφισβητούμενο δείγμα DNA και αρνήθηκε την ποινικοποίηση των συναναστροφών, κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

Το ίδιο το σκεπτικό της απόφασης σε δεύτερο βαθμό αναδεικνύει πόσο αστήρικτες ήταν οι αποφάσεις σε πρώτο βαθμό και στις αιτήσεις αποφυλάκισης.  Κόντρα στο κοινό αίσθημα και σε κάθε δικονομική λογική, οι αρχές έστειλαν στη φυλακή δύο νέους χωρίς στοιχεία αλλά με υποψίες επειδή κάποιοι φίλοι τους ήταν φίλοι άλλων που είχαν σχέση με τρομοκρατική οργάνωση!

Ο καφκικός εφιάλτης για τους δύο νέους τελείωσε, όμως ποιος θα ​τους ​επιστρέψει τα χαμένα χρόνια και πως θα αντιστραφούν οι επιπτώσεις που είχε στη ζωή τους;

Ads