Ο δρόμος του Κινήματος Αλλαγής προς το συνέδριο είναι στρωμένος με αγκάθια, τόσο εξαιτίας των συμπτωμάτων παλαιοκομματικής γραφειοκρατίας όσο και επειδή οι εξελίξεις δοκιμάζουν τη συνοχή του νέου φορέα.

Ads

Η οργάνωση επεφύλαξε ένα μικρό φιάσκο με αναβολές στις εκλογές συνέδρων, υπερμεγέθη λίστα ex oficio συνέδρων και απόφαση της Φώφης Γεννηματά, σε πρώτο πρόσωπο, ότι τελικά δεν θα γίνουν εκλογές. Εξέλιξη που έφερε “στα κάγκελα” την εσωκομματική αντιπολίτευση και σε αμηχανία τους νεόφερτους ενώ το παρασκήνιο αναφέρεται σε yp;ogeia συμφωνία ΔΗΜΑΡ – Φώφης, που δεν μένει ασχολίαστη από την ομάδα Ανδρουλάκη.

Τα σοβαρά προβλήματα είναι πολιτικά όπως η αυτόνομη κίνηση Βενιζέλου προς τη Σαμαρική ΝΔ, που εκδηλώθηκε στη Βουλή ενώ Γεννηματά και Θεοδωράκης ανταλλάσσουν “δηλητηριώδη” tweets. Η πραγματική διαφωνία τους είναι το αναπάντητο αίτημα για κοινό βηματισμό σε βασικά ζητήματα, κυρίως απέναντι στο σκάνδαλο Novartis. Οι νέοι σύμμαχοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποτελούν την ασπίδα για Βενιζέλο-Λοβέρδο, πόσο μάλλον όταν η κάλυψη διακινδυνεύει την ακεραιότητα όλου του εγχειρήματος. 

Πριν ακόμη φτάσει στη συγκρότηση αυτόνομου πολιτικού στίγματος, το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής περνά από συμπληγάδες καθώς πρέπει πρώτα να λάβει δύσκολες αποφάσεις.

Ads