Το νέο ακροδεξιό παραλήρημα του Θόδωρου Πάγκαλου για τους Τούρκους δεν αποτελεί έκπληξη:  είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των περιστατικών που καταγράφουν τη διολίσθηση των πολιτικών που διαμόρφωσαν τη μεταπολιτευτική Ελλάδα, από ισχυρούς δημόσιους άνδρες σε καρικατούρες.

Είναι λυπηρό να ακούει κανείς από έναν άνθρωπο, που διατέλεσε ακόμη και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, να αναπαράγει τα κλισέ που δεν θα συνυπέγραφαν παρά οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος ανήκε σε μια πολιτική τάξη που ανέλαβε τις τύχες της χώρας σε ήρεμους καιρούς και μπορούσε να την οδηγήσει σε ασφαλή λιμάνια και ευημερία.

Αντιθέτως, αυτό το πολιτικό προσωπικό κατάφερε να βυθίσει τη χώρα στη διαφθορά, και  την αναξιοκρατία, καταδικάζοντας αρκετές γενιές Ελλήνων.

Κανένας από αυτούς που είχε την ευθιξία να κάνει την αυτοκριτική του, ζητώντας συγνώμη από τους πολίτες. Αντίθετα ο κ. Πάγκαλος φρόντισε με τον πιο κυνικό τρόπο να αποσείσει τις ευθύνες τους, με το διαβόητο «Μαζί τα φάγαμε».

Μετά τη Siemens, τον Τσοχατζόπουλο και τόσα άλλα, το  σκάνδαλο της Novartis δείχνει  πόσο αυτή η δήλωση ήταν κυνική και δημαγωγική. Όσο  και η χθεσινή «τουρκοφαγική» του.