Δεν ταιριάζει στη ΝΔ να κάνει αντάρτικο, κατακρίνοντας οτιδήποτε κάνει η κυβέρνηση. Δίνει την εντύπωση ότι είναι κόμμα διαμαρτυρίας και όχι δύναμη εξουσίας. Παρόλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης επιμένει εισάγοντας και ένα νέο εργαλείο στη κοινοβουλευτική μάχη: συνεχείς βομβαρδισμός με εξεταστικές επιτροπές.

Ads

Συνομιλεί ο Καμμένος με ισοβίτη; Βγάζει βιβλίο ο Βαρουφάκης; Είχε πάει ταξίδι ο Νίκος Παππάς το 2013 (!) στη Βενεζουέλα; Eξεταστικές επιτροπές η NΔ. Σε μια εποχή που τους πολίτες δεν τους απασχολεί το Noor – 1 και σίγουρα δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στις εξεταστικές επιτροπές που εδώ και δεκαετίες δεν καταλήγουν πουθενά.

Μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις για την υιοθέτηση της ακροδεξιάς πλατφόρμας Γεωργιάδη από τον κ. Μητσοτάκη, όπως εκφράστηκαν με την πρόσφατη διαφοροποίηση του Χατζηδάκη. Αλλά η ηγεσία της ΝΔ επιμένει στην ακροδεξιά στροφή.

Μάλιστα ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης, που μας πληροφόρησε χθες ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή για τη Βενεζουέλα (τις εξελίξεις εκεί – ΣΣ), αλλά ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει γιατί «η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εξακολουθεί να στηρίζει το εγκληματικό καθεστώς Μαδούρο και αν αυτό συνδέεται με τα ταξίδια του κ. Παππά ακόμα και με οικονομικές απολαβές του ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρότυπο των Podemos».

Ads

Πιστεύουν αλήθεια στη ΝΔ ότι αναδεικνύουν το πρόγραμμα τους στους ψηφοφόρους, μιλώντας περί Βενεζουέλας;