Παρακολουθώντας κανείς με μελαγχολία την ΝΔ και τα άλλα κόμματα να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση με υστερίες και γκάφες, διαπιστώνει ότι η μόνη σοβαρή αντιπολίτευση στη χώρα είναι η εσωτερική κριτική που προέρχεται από τους «53» του ΣΥΡΙΖΑ!

Ads

Η ΝΔ, στην προσπάθειά της να βρει απάντηση στο στρατηγικό της αδιέξοδο αλλά και να σκεπάσει το θόρυβο που προκαλούν αποκαλύψεις που τη φέρνουν σε δύσκολη θέση, στοχεύει συνήθως τα λάθος θέματα με τα λάθος επιχειρήματα για να αντιπολιτευτεί. Και πολύ συχνά, ξετυλίγοντας κανείς το κουβάρι, καταλήγει σε λαθροχειρίες δικών της κυβερνήσεων. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα περιβόητα βλήματα που είχαν προορισμό της Σαουδική Αραβία. Αφού «σήκωσε» το θέμα, η ΝΔ απείχε από την Επιτροπή της Βουλής που αποφάσισε την ανάκληση της πώλησης (!) ενώ η εμμονή με το θέμα και οι αναφορές σε πωλήσεις πυρομαχικών σε τζιχαντιστές, αποκάλυψαν ότι αυτές ανάγονται στην περίοδο που Πρωθυπουργός ήταν ο Σαμαράς και Αν. Υπουργός Άμυνας η Γεννηματά!

Η αλήθεια είναι πως είναι μοιραίο να υπάρχουν και αστοχίες και λάθη στο κυβερνητικό έργο. Εντοπίζονται όμως μόνο από τους «53» του ΣΥΡΙΖΑ, που ασκούν κριτική εκ των έσω στην Κυβέρνηση και είναι ό,τι πιο ουσιαστικό καταγράφεται εδώ και πολλούς μήνες. Δεν είναι μια εσωκομματική αντιπολίτευση με την ιδιοτελή έννοια που τη γνωρίζαμε στα παλιά κόμματα. Αλλά μια κριτική που εδράζεται σε θέσεις και αποπνέει τη κουλτούρα της αριστεράς που έχει μάθει να προβληματίζεται και να συζητά. Κάτι που ΜΜΕ και υπόλοιπα κόμματα είναι αδύνατον να καταλάβουν. Καθώς για αυτούς κάθε διαφωνία δεν εκφράζει ιδεολογικές θέσεις αλλά μάχες νομής της εξουσίας.

Ads