Μετά την αποχώρηση τριών μελών της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, αρκέστηκε μόνο σε περιορισμένες προσθήκες και αντικαταστάσεις, αντί για γενικευμένες αλλαγές.

Ads

Οι επιλογές αυτές δεν προκάλεσαν ιδιαίτερες εκπλήξεις ακόμη και στην περίπτωση Φώτη Κουβέλη, το όνομα του οποίου έχει συζητηθεί και στο παρελθόν, δείχνοντας ότι η προτεραιότητα ήταν η σταθερότητα και η αποφυγή γενικότερων αναταράξεων.

Η αφορμή όμως ήταν αρκετά καλή ώστε να επιβληθούν πιο θαρραλέες επιλογές και να βελτιωθεί το κυβερνητικό σχήμα. Αρκετοί υπουργοί λειτουργούν με επάρκεια και διαχειρίζονται επιτυχημένα το χαρτοφυλάκιό τους αλλά υπάρχουν και υπουργεία που παρουσιάζουν προβλήματα, με πρόσωπα που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες αλλά παραμένουν στις θέσεις τους.

Άλλωστε ο  ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πρόσφατα ότι υπάρχουν υπουργεία με έλλειψη τόλμης κυρίως στο νομοθετικό έργο τους. Γιατί θα πρέπει να περιμένουμε έναν ακόμη ανασχηματισμό, τη στιγμή που είναι ήδη φανερό ότι χρειάζονται  διορθωτικές κινήσεις ώστε η κυβέρνηση να  βελτιώσει τους ρυθμούς της, ενώ δεν απομένουν παρά ένας χρόνος και κάτι μήνες μέχρι τις επόμενες εκλογές; 

Ads