Την αναβίωση των καταδύσεων με άλογα, στο Steel Pier, ανακοίνωσαν οι αρχές του Ατλάντικ Σίτι. Το αποτρόπαιο “θέαμα” προσέλκυε στο παρελθόν χιλιάδες θεατές, ωστόσο είχε σταματήσει, τη δεκαετία του ’70, μετά από τις έντονες αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων.

Ads

Οι θεατές παρακολουθούσαν την πτώση ενός αλόγου και της αναβάτριάς του από βατήρα ύψους περίπου 12 μέτρων. Το “θέαμα” είχε δημιουργηθεί από τον William ‘Doc’ Carver, το 1920 και τώρα ο φορέας Casino Reinvestment Development Authority ανακοίνωσε ένα σχέδιο αναζωογόνησης της πόλης στο οποίο περιλαμβάνεται η αναβίωσή του. Για να αναγκαστούν τα ζώα να πέσουν στο κενό υπήρχε και η “απαραίτητη ώθηση”, με ηλεκτροσόκ, σπρωξίματα κ.α. Ένα άλογο μπορεί να πραγματοποιούσε μέχρι και τέσσερα άλματα την ημέρα.

Η ανακοίνωση για την αναβίωση του “horse diving” προκάλεσε την αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων, που ζητούν την απαγόρευσή του από τις αρχές. Από την πλευρά του, ο Anthony Catanoso, πρόεδρος του Steel Pier, μιλώντας στο CBS, υποστήριξε πως “κανένα άλογο δεν βλάπτεται” και πως ο ίδιος “δεν θα επιτρέψει καμία απάνθρωπη πράξη ενάντια στα άλογα”.

Η Steel Pier με ανακοίνωσή της αναφέρει πως κατανοεί τις ανησυχίες των φιλοζωικών οργανώσεων, ωστόσο υποστηρίζει πως “δεν υπάρχει κακοποίηση των ζώων” και πως “θα παρέχεται η καλύτερη φροντίδα στα άλογα

Ads

Φιλοζωικές οργανώσεις έχουν ξεκινήσει εκστρατεία μέσω Facebook για την ακύρωση και απαγόρευση του “horse diving”. H Humane Society, η μεγαλύτερη οργάνωση για την προστασία των ζώων στις ΗΠΑ, με ανακοίνωσή της εκφράζει την αντίθεσή της για το εν λόγω “θέαμα” και χαρακτηρίζει αυτές τις πράξεις “απάνθρωπες” και “απαράδεκτες”. Αναβίωση του αποτρόπαιου “θεάματος”